Anmeldelse: Restaurant L’øst bød på hyggelig New Yorker-stemning og dessert i særklasse

Smag Aarhus har været forbi Restaurant L’øst, der ligger i Scandics kælder på Østergade. Det blev til en aften, der bød på fem forskellige retter. Herunder en dessert, der slog benene væk under anmelderen.

På en solbeskinnet mandag aften aflagde Smag-redaktionen besøg på Restaurant L’øst, der har hjemme i Hotel Scandics kælder med udsigt til den centrale placering på Østergade. Det New York-inspirerede lokale med røde mursten, mørkt trægulv, sorte møbler og åbent køkken var halvt fyldt, da jeg ankom med min partner, og vi følte os omgående veltilpasse i den dæmpede belysning.

Mens vi ventede på aftenens første forret, fik vi en kurv med restaurantens eget brød og hjemmerørt, saltet smør med citronskal. Brødet var blødt og saftigt som en foccacia-bolle fra et godt bageri og gik fremragende med citrus-smørret, der gav brødet fylde og en behagelig, prikkende fornemmelse på spidsen af tungen.

Mens vi spiste brød, blev vi introduceret for en hvidvin, der skulle blive vores kompagnon for resten af aftenen. En Sauvignon Blanc med en sød, rundet kant fra det franske vinområde Pouilly Fumé serveret i et stort vinglas, der bedst kan beskrives som en balje på en stilk. Det kan lyde negativt, men er ment med et positivt glimt i øjet. Jeg er vild med æstetikken!

 

Læs også: Autentisk italiensk restaurant åbner i Aarhus
Foto: Restaurant L'øst

 

Efter vi havde smagt på vinen, blev det tid til aftenens første forret, der bestod af semi-dry tomat, grillet tomat, løg og basilikum, som var sirligt anrettet i en stribe på tallerkenen. Præsentationen var lige i øjet og gjorde sig på smagsfronten bemærket som en ophøjet fortolkning af den klassiske tomatsalat. De forskellige komponenter var friske og af god kvalitet, som var de taget direkte fra et lokalt drivhus.

Tomatanretningens efterfølger var restaurantens strandkrabbebisque med dild, romanesco og croutoner. Suppens konsistens var let og elegant, men på ingen måde tynd. Overfladen var beklædt med en tynd skumdyne, der fik den krydrede suppe til at føles som et varmt kram for halsen. Suppen havde noter af chili og hvidløg med en sød eftersmag på spidsen af tungen.

Efter de to forretter var det tid til hovedretterne, som vi fik to af.

Første hovedret var meunierestegt fisk med sommermajs, nye kartofler og skummet persille. Majsene havde et lækkert bid og var let brændt i kanten, som var de taget direkte fra en grillet majskolbe. De nye kartofler og persillen var en glimrende følgesvend til den møre helleflynder, der delte sig i fine flager, når man satte kniven i den.

Den anden hovedret var portobello med pak choy, ærter, radiser og sauce verte. Den bløde portobello-svamp havde en sofistikeret røgsmag, som blev fint afbalanceret med de friske grøntsager og den let stegte pak choy.

Læs også: 6 skønne pastasteder i Aarhus

 

Lækker dessert fra Restaurant L'øst.

Frisk jordbærdessert i særklasse

Aftenens stjerne var uden tvivl desserten, der på udseende, præsentation og smag var en særligt god oplevelse.

Desserten bestod af en bund af sabayonne-creme og friske danske jordbær med is, mynteblade og et lille mesterværk af en gitterformet småkage med honningkagemotiv. Desserten var beklædt med honning og små honningkrystaller, der smagte af brunt, let brændt sukker.

Netop honningen fik en sjov og fremtrædende rolle i præsentationen. På taget af Scandic-hotellet har hotellet nemlig egne bistader, hvor tusindvis af bier importerer nektar fra aarhusianske varemærker som Botanisk Have og Mindeparken samt lokale Aarhus-haver. Du får derfor bogstavelig talt en bid af Aarhus, når du sætter tænderne i den lækre dessert, der med et elegant resultat kombinerer sødme, syrlighed og en mild urtesmag.

Restaurant L’øst bruger også honning i sine drinks, der selvfølgelig skulle prøves, inden turen gik hjem. Valget landede på en drink med gin, timian, lime og hyldeblomst, som udgjorde en perfekt afslutning på en dejlig aften.

Glade og mætte takkede vi personalet for den gode oplevelse. Vi forlod restauranten til lyden af Sade’s Smooth Operator og lod os opsluge i det aarhusianske nattemørke.

Adresse: Østergade 10
Læs mere her: restaurantloest.dk