I hjertet af Latinerkvarter ligger Restaurant Domestic i Aarhus – en restaurant, der gennem ti år har sat nye standarder for dansk gastronomi. Med en kompromisløs tilgang til lokale råvarer og et stærkt fokus på bæredygtighed har Domestic både sikret sig en Michelin-stjerne og den grønne Michelin-stjerne.
I 2025 kan de fejre 10-års jubilæum, og det markerer et årti, hvor Aarhus er rykket endnu tættere på verdens gastronomiske landkort.
Læs også: Her kan du tage til fællesspisning i Aarhus
Fra åbning til international anerkendelse

Domestic åbnede dørene i oktober 2015 i Mejlgade. Bag stod fire unge mennesker med en fælles drøm: at skabe et køkken, hvor danske råvarer og årstidernes rytme var den røde tråd. Visionen var tydelig fra starten – og allerede i 2017 kom den første store anerkendelse, da restauranten fik en Michelin-stjerne. Samme år modtog restauranten også Michelin Young Chef Awarden som de første i Europa. En særlig pris som tildeles til en kok med et exceptionelt talent, kreativitet og et tydeligt gastronomisk potentiale.
Siden er også den grønne Michelin-stjerne kommet til, som understreger deres engagement i bæredygtighed og ansvarlig gastronomi.
Idag er Christoffer Norton ( stifter, medejer og executive chef ) den eneste af de oprindelige 4 som stadig er en del af Domestic.
“Om 2 uger fejre vi 10 års jubilæum, og selvom vi er ved at være ret etablererede, så føler vi os stadig ret unge på den gastronomiske scene. Det kommer sig nok af, at man lærer så meget nyt hele tiden ” fortæller Christoffer Norton.
Et unikt køkken med lokale rødder findes på Restaurant Domestic i Aarhus

Hos Domestic er alt bygget op omkring Danmark. De bruger udelukkende danske råvarer, og menuen ændrer sig løbende efter sæson. Klassiske importvarer som citron, chokolade og peber er fravalgt. I stedet bruges teknikker som fermentering, tørring og syltning – også for at udnytte restprodukter og undgå madspild.
En ret som knurhane med kål viser tilgangen: havets råstyrke og jordens grøntsager forenes til en enkel, men intens oplevelse. Netop denne evne til at få det enkle til at smage stort er blevet Domestics varemærke.
“Domestic blev skabt ud fra en drøm om et køkken med lokale råvarer. Samtidig ville vi vise, at ‘fine dining’ sagtens kan foregå i et afslappet miljø, hvor man føler sig hjemme – derfor navnet Domestic,” fortæller Christoffer Norton.
Netop som råvarefilosofien gennemsyrer maden, afspejler interiør og service også tanken om helhed. Atmosfæren er hyggelig og hjemlig med egetræsborde fra Sibast i Kolding og håndlavet keramik fra KH Würtz ved Horsens. Selv tallerkener med skår får nyt liv, så længe de fungerer – et bevidst valg i tråd med restaurantens bæredygtige tankegang.
I 2023 gik Domestic skridtet videre og blev den første danske Michelin-restaurant med en fuldstændig dansk drikkemenu. Målet er at give gæsterne en helhedsoplevelse, hvor både mad, drikke og endda musikken i lokalet er dansk.
“Lokalt samarbejde er vigtigt for os, da det fremmer lokalmiljøet og giver mulighed for indbyrdes læring. Det kalder vi: ‘Bæredygtig omtanke’,” siger Christoffer Norton.
Et kig ind i fremtiden hos Domestic

Christoffer og teamet bag Domestic arbejder konstant på at lære og udvikle sig – med et stærkt fokus på bæredygtighed på alle fronter. Engangsplast og stanniol har de allerede fjernet fra køkkenet, og nu er også håndservietterne skiftet ud med genbrugte t-shirt-stykker. For nylig er stearinlysene på bordene blevet erstattet af lamper fra Franzen i Horsens, og i gårdhaven er en lille kompost begyndt at tage imod grøntsagsrester, som endnu ikke har fundet deres nye anvendelse.
Lige nu har Christoffer sat gang i et “paper-less”-projekt for året, hvor menukort, vinkort og kvitteringer skal udfases til fordel for mere bæredygtige, digitale løsninger.
På længere sigt er ambitionen, at al europæisk vin forsvinder fra vinkortet – hos Domestic ønsker man, at alt, fra vin til interiør, skal være produceret i Danmark.
Restaurant Domestic i Aarhus er en vigtig del af byens lækre madscene

Oktober 2025 markerer et skarpt hjørne for Domestic: 10 år på Aarhus’ madscene. Det fejres lørdag den 18. oktober med en jubilæumsmiddag på 10 serveringer – én for hvert år i restaurantens historie. Menuen bliver et kulinarisk tilbageblik, hvor højdepunkter fra det første årti genskabes.
Vi er utrolig stolte af alt, hvad vi har opnået, og glade for at have fundet vores plads blandt byens restauranter, siger Christoffer Norton.
I ti år har Restaurant Domestic i Aarhus været en del af byens gastronomiske topniveau. De har vist, hvordan lokal forankring og bæredygtighed kan gå hånd i hånd med gastronomi på international plan.
Læs mere om Restaurant Domestic og deres lækre menu på deres hjemmeside lige her





