Foto: Unsplash

3 steder med skøn pizza i Aarhus

I dag er det international pizzadag! Det fejrer vi med tre bud på steder i Aarhus, hvor du kan hente himmelske pizzaer med hjem og markere den måske vigtigste mærkedag på året.

Toppen af Trøjborg
Fratelli Pizzeria, Tordenskjoldsgade 81, 8200 Aarhus N

Tilbage i november stemte Smag Aarhus’ læsere på Fratelli som vinder af Smag Prisen 2020: Aarhus’ bedste pizza. Og med god grund! Hos Fratelli kan du få en italiensk pizza, der får dine smagsløg til at tro, de befinder sig på en fortovsrestaurant i Rom. Prøv for eksempel en Fratelli med tomatsauce, mozzarella, salsiccia-pølse, napoli-salami og aubergine, og spæd eventuelt oplevelsen op med en omgang carpaccio, vitello tonnato eller hvidløgsbrød. Fratelli kan også diske op med en håndfuld vegetarpizzaer, og alle pizzaer kan laves glutenfri eller med plantebaseret ost. Så kan alle være med! Psst: Du kan også besøge Fratelli på Vestergade i Aarhus C og Skanderborgvej i Viby J. Enjoy!

Den lille piges pizza
Piccolina, Skolegyde 8, 8000 Aarhus C

I Skolegyde finder du Piccolina, hvis navn er inspireret af restaurantejeren Salvos kone samt fem døtre – Piccolina betyder nemlig ”lille pige” på italiensk. Det er dog ikke kun kærligheden til familien, der prioriteres højt: Passionen for italiensk spise er tydelig hos Salvo og hans team, som brænder for at bringe dig tættere på Italien ved hjælp af Piccolinas mad. Begynd for eksempel turen til støvlelandet med en Tartufo-pizza bestående af trøffelsalami, champignon, trøffelolie, friske tomater og oregano – eller go veggie med en pizza med sauté af grøntsager, marinerede artiskokker, rucola og soltørrede tomater. Mamma mia! Spiser du helst vegansk, byder Piccolina også på mere end en håndfuld pizzaer i dén kategori. God stil!

Firenze på Frederiksbjerg

Propria Pizza, Jægergårdsgade 7, 8000 Aarhus C

Propria Pizza opererer ud fra et motto om, at pizza ikke behøver at være junk. Og man må sige, at det italienskinspirerede pizzeria gør sit for at leve op til dette. Høj kvalitet er nemlig i højsædet, når pizzaerne bages af uddannede italienske pizzabagere i en brændefyret ovn, som er importeret fra Firenze og muret op på Jægergårdsgade. Du kan for eksempel sætte tænderne i en Burrata con Salami med tomat, mozzarella, salami napoli, bøffelburrata, artiskok og løg, som selvfølgelig kommer på en tynd pizzabund. Eller prøv en Anna-Maria med mozzarella, scarmoza, kartoffel, oliven, rosmarin og rosmarinolie. Du kan også prøve dagens pizza til 95 kroner, hvor kokken vælger ingredienserne for dig – hvis du tør? Velbekomme!