Foto: Unsplash.

3 steder i Aarhus med skønne pizzaer

Du behøver ikke tage til Milano eller Rom for at sætte tænderne i en rigtig god pizza. Her får du tre bud på steder med lækre pizzaer i Aarhus.

Guiden har tidligere været bragt i Århus Stiftstidende og er siden blevet opdateret. 

Toppen af Trøjborg
Fratelli Pizzeria, Tordenskjoldsgade 81, 8200 Aarhus N

Der er mange gode grunde til at bo på Trøjborg – og én af dem er Fratelli Pizzeria, der troner på toppen af Tordenskjoldsgade. Her kan du få en italiensk pizza, der får dine smagsløg til at tro, de befinder sig på en fortovsrestaurant i Rom. Prøv for eksempel en Fratelli med tomatsauce, mozzarella, salsiccia-pølse, napoli-salami og aubergine, og spæd eventuelt oplevelsen op med en omgang carpaccio, vitello tonnato eller hvidløgsbrød. Maden kan du tage med eller nyde i restaurantens hyggelige lokaler. Enjoy! Psst: Du kan også besøge Fratelli på Vestergade i Aarhus C og Skanderborgvej i Viby J. Restauranten på Vestergade byder – udover pizzaer – på brunch og pastaretter.

Cocktails som tilbehør
Frankies Pizza, Mejlgade 45, 8000 Aarhus C

Det er lyserøde nuancer og cool interiør, der dominerer hos Frankies Pizza – restaurantkæden Madklubbens svar på en pizzajoint. Pizzaudvalget spænder fra det klassiske – en Margherita med tomat, mozzarella og basilikum – til det lidt mere modige valg som for eksempel Frankies Steak & Bearnaise med mozzarella, confiteret hvidløg, stegte svampe, rødløg, oksecuvette, bearnaise og timian. Halløjsa for en fætter! Skal aftenen være ekstra festlig, byder Frankies på en række cool cocktails, som går vanvittigt godt til maden: Hvem kunne ikke drikke en Aperol Spritz eller en G&T til en sprød pizza? Hver måned kan du desuden prøve en helt ny pizza på kortet, som en dansk kendis har designet. Skægt!

Den lille piges pizza
Piccolina, Skolegyde 8, 8000 Aarhus

I Skolegyde finder du Piccolina, hvis navn er inspireret af restaurantejeren Salvos kone samt fem døtre – Piccolina betyder nemlig ”lille pige” på italiensk. Det er dog ikke kun kærligheden til familien, der prioriteres højt: Passionen for italiensk spise er tydelig hos Salvo og hans team, som brænder for at bringe dig tættere på Italien ved hjælp af Piccolinas mad. Begynd for eksempel turen til støvlelandet med en Tartufo-pizza bestående af trøffelsalami, champignon, trøffelolie, friske tomater og oregano – eller go veggie med en pizza med sauté af grøntsager, marinerede artiskokker, rucola og soltørrede tomater. Mamma mia! Spiser du helst vegansk, byder Piccolina på mere end en håndfuld pizzaer i dén kategori. God stil!

December 2020

Vinder

Madklubben