Drøm dig en tur til Italien med en tallerken vellavet pasta i sommersolen. Vi har fundet tre steder, hvor du kan nyde Støvlelandets specialitet.

Guiden har tidligere været bragt i Århus Stiftstidende.

Håndlavet pasta på madmarkedet
Delicatezze Pasta Fresca, Aarhus Central Food Market, Skt. Knuds Torv 7-9, 8000 Aarhus C

Skal din pasta være håndlavet, og retten af den traditionelle, italienske slags? Så er det Marcella Ranalletta, du skal besøge på Aarhus Central Food Market: Marcella står sammen med sin søn og kæreste bag den nye madbod Delicatezze Pasta Fresca, som byder på pastaretter baseret på både familie- og klassiske opskrifter. Menuen udvikles i takt med sæson og gæsternes ønsker, men byder lige nu på blandt andet klassisk bolognese, fettuccine i ostesauce med gorgonzola, taleggio og parmesan samt gnocchi og pesto vendt i en sauce på champignon, trøffelcreme, hvidløg og fløde. Sådan! Der serveres brød og parmesan til retterne, og priserne begynder ved 90 kroner for en portion. Snup én af bodens San Pellegrino til, eller sving forbi madmarkedets Foodie-bar for et glas rødvin. Mere italiensk bliver det ikke!

Skolegades svar på Støvlelandet
Restaurant Nero, Skolegade 5, 8000 Aarhus C

En stemning af italiensk storby, som sad du i Rom eller Venedig. Sådan beskriver Restaurant Nero selv sit koncept, hvor råvarerne er italienske, og stilen autentisk – og det gælder også den håndfuld pastaretter, du finder på menuen. Sæt for eksempel tænderne i en portion Raviolacci Funghi med Karl Johan-svampe, ricottaost, løg, hvidvinssauce og parmesan, eller prøv den spændende Linguine del Mare med marinerede tigerrejer, muslinger, hvidvin og hjemmelavet spicy tomatsauce med ærter, oliven og frisk persille. Mmh! Er du mest til klassikere, kan du bestille en god Spaghetti alla Carbonara eller Linguieni a Polpette: Okse- og svinekødboller i hjemmelavet tomatsauce med frisk persille og parmesan. Bestil et glas italiensk rødvin til, og glem ikke din søde tand: Restaurant Nero byder nemlig på italienske dessertklassikere som tiramisu og panna cotta.

Italienske fristelser ved Åen
Grappa Piccolo, Åboulevarden 62, 8000 Aarhus C

Hver sommer summer samtlige restauranter langs Åboulevarden af god stemning, men skal maden smage som en sommerdag i Venedig, er Grappa Piccolo et oplagt valg. Hos det lille spisested bliver pastaen lavet i restaurantens eget pastaværksted, og der er tre spændende retter at vælge imellem. Prøv en portion Pasta alla Norma med aubergine, tomat, hvidløg, bagt ricotta og basilikum, nyd den sommerlige Vongolé Madaldine med hjertemuslinger, fennikel, frisk tomat, hvidvin og bottarga, eller forkæl smagsløgene med Ravioli Coneglio, fyldt pasta med ricotta, kanin, gulerod, forårsløg og chili. Så er det bare at vælge! Kombinér eventuelt din pastaret med et par af Piccolos cicchetti – små, italienske retter: Måske friteret peberfrugtsrisotto med persillemayonnaise, stegt blæksprutte med tomat, syltet grøn chili og hvidløg eller bruschetta med salami, friske figner og karamelliserede løg?