Foto: Chez Tony

3 skønne steder med mad og drikke på Trøjborg

Måske bor du i nærheden – måske er du bare vild med at udforske forskellige dele af din by. Uanset får du her vores bud på tre skønne steder, hvor du kan stille sulten og slukke tørsten på charmerende Tordenskjoldsgade i Aarhus.

Guiden har tidligere været bragt i Århus Stiftstidende

Ny vinbar med mere
Mevino, Tordenskjoldsgade 19B, 8200 Aarhus N

I slutningen af 2019 overtog Mevino fuldt ud lokalerne på Tordenskjoldsgade 19B, der tidligere husede 1970’er-cafén Stuen th. Selvom Mevino ikke er en café i traditionel forstand, er der dog stadig både kaffe og mad på menukortet – samt naturligvis et godt udvalg af vine: Mevino er nemlig en vinhandel og -bar med særligt fokus på økologiske-, biodynamiske- og naturvine fra Europa. Nice! Er det ikke kun dejlige dråber, du sukker efter, kan du for eksempel supplere med en frokostplatte, smørrebrød eller tapas – og er det tidligt på dagen, kan du forkæle maven med en brunchplanke til 99 kroner med blandt andet hjemmebagt stenalderbrød, æg, lufttørret skinke, laks med hytteost og purløg samt Arla Unika-oste. For 30 kroner ekstra får du et glas bobler med til herlighederne. Win!

En italiensk klassiker
Casa Mia, Tordenskjoldsgade 12, 8200 Aarhus N

Siden 1988 har familien Matruglia, der står bag den italienske restaurant Casa Mia, mættet sultne aarhusianere med pizzaer og pastaretter af den rigtig gode slags. I dag er det sønnen Marco, der sammen med Thomas Iversen ejer byens ældste pizzeria på Tordenskjoldsgade, og det er som i de gode gamle dage stadig passionen for det italienske køkken, der får stedets hjerte til at banke. Vil du gå all in, så prøv restaurantens 3 retter for 175 kroner: Måske en insalata caprese – tomatsalat med basilikum og mozzarella – til forret, en klassisk pizza med parmaskinke, rucola og parmesan til hovedret og en tiramisu til at runde af med? Mums, mums og atter mums! Skal det være mindre vildt, kan du nøjes med en enkelt pastaret eller pizza – maden kan du indtage i restaurantens hyggelige lokaler eller tage med hjem i privaten.

Græske glæder
Chez Tony, Tordenskjoldsgade 23, 8200 Aarhus N

Det kan godt være, at navnet er fransk, men maden hos Chez Tony er i den grad græsk. I mere end 35 år har spisestedet på Tordenskjoldsgade 23 forkælet sine gæster med veltilberedt mad med masser af smag – og de otte siddepladser, der oprindeligt var i restauranten, er i dag udvidet til en del flere. Kortet byder blandt andet på gyros af skinke eller kylling, græsk bøf, grillkylling med estragondressing, lammekølle og selvfølgelig mousakka: En græsk ovnret med hakket oksekød, aubergine, kartoffel, bechamelsauce og parmesan. Ja tak! Bestil bord i restauranten for en aften i livlige, charmerende omgivelser, eller tag maden med hjem, hvis du trænger til takeaway i sofaen. Bonusinfo: Det franske ”Chez Tony” betyder helt enkelt ”Hos Tony” og henviser til ejer Tony Aharonian, der tidligere har boet i Paris.