Foto: casablanca.dk

Mortensaften på Restaurant Tangkroen og Sjette Frederiks Kro

Casablanca Familien fejrer igen i år Mortensaften med manér, og inviterer gæster på en traditionsrig og smagfuld mortensaftensmenu. I år falder Mortensaften fredag d. 10. november, og der er ingen grund til at slide i køkkenet og gå glip af samværet med gæsterne. Vil du gerne markere dagen og gøre den til noget helt særligt? Vi forslår, at du overlader værtskabet til Casablanca Familien, og bestiller bord på Restaurant Tangkroen eller Sjette Frederiks Kro.

Læs mere om muligheder på de to restauranter nedenfor. 

 

Restaurant Tangkroen

Mortensaften Casablanca
Restaurant Tangkroen

Restaurant Tangkroen kan I på Mortensaften ankomme til bobler og snacks, og nyde en hyggelig og uformel aften i hinandens selskab med udsigt til Aarhusbugten og Kongelunden. Der bliver taget hånd om jer med godt værtskab, så snart I træder ind ad døren. Alt I skal gøre er blot at sætte jer godt til rette og nyde en lækker 3-retters menu med afsæt i den traditionsrige Mortensand.

Menuens første ret er røget færøsk laks med aioli, dildmayo og små salater. Derefter kan I sætte tænderne i langtidsstegte landænder med hjemmelavet rødkål, brunede og hvide kartofler samt en klassisk andesauce og syltede asier. Desserten er en gammeldags æblekage. Der vil være friskbagt brød fra Mor Anna til for- og hovedret.

Inden I bevæger jer hjemad i den friske november-luft, slutter aftenen med kaffe/te og lidt sødt til ganen.

Ud over en fantastisk middag kommer du naturligvis heller ikke til at mangle noget at drikke til maden. Der er nemlig drikkevarer ad libitum (Vin, sodavand og øl) fra vinbuffeten med i prisen. Reservationen er gældende i 3,5 time.

Læs mere og bestil bord her!

Hvor: Dalgas Avenue 54, 8000 Aarhus C.
Hvornår: Fredag d. 10. november kl. 18.00.
Pris: 695 kr. pr. person.

 

Sjette Frederiks Kro

Mortensaften
Foto: Casablanca Familien

Skal Mortensaften være fuldkommen uforglemmelig i år? Så skal I tage på Sjette Frederiks Kro, hvor kokkene Steffen Villadsen og Dak Wichangoen spiller på alle smags-tangenterne. De har sammensat en helt særlig middag specielt til Mortensaften.

Aftenen begynder med bobler og snacks i den snart 200 år gamle, smukke, gule kro i Risskov. Herefter får I serveret en forret af stegt torsk med grillet peber, dampede kål og skummende beurre blanc sauce tilsmagt med safran. Hovedretten centrer sig selvfølgelig om anden, som du får serveret i to udgaver: Rosastegt andebryst og confiteret andelår i sprød filo. Dertil serveres glaserede kartofler, syltede ribs og andesauce. Også her er der naturligvis friskbagt brød fra Casablancas bageri Mor Anna samt drikkevarer ad libitum til maden.

Desserten er en lækker tærte med karamelliserede syrlige æbler, hasselnød-flødeis og karameltuile. En skøn middag slutter med kaffe og te samt en lille petit four version af Ris a la mande.

Efter middagen er det muligt at blive siddende og nyde den gode stemning og tilkøbe vin eller et par drinks.

Læs mere og bestil bord her!

Hvor: Salonvejen 1, 8240 Risskov
Hvornår: Fredag d. 10. november kl. 18.00 & 19.00
Pris: 895 kr. pr. person

 

Hvorfor fejrer vi Mortensaften?

På Mortensaften fejrer vi Sankt Morten, der blev begravet d. 11. november 397. Han blev udnævnt til biskop i Tours i år 371, og legenden siger, at Morten var så ydmyg og from, at han ikke ville udnævnes til biskop. Han flygtede og gemte sig i en gåsesti, men fordi gæssene skræppede og larmede, blev han opdaget. Det siges derfor, at Morten som biskop besluttede, at gæssene hvert år skulle straffes ved at man slagtede og spiste dem.

Men hvorfor spiser vi så and? Gåsen var en dyr spise, og derfor solgte mange bønder deres gæs og spiste and i stedet.