Foto: Jenin: A taste of Palestine

Jenin: Autentisk palæstinensisk restaurant i Aarhus

På restauranten Jenin: A taste of Palestine serveres der hver dag velsmagende, autentiske palæstinensiske retter. Glem alt om europavenlige kopier og fordanskede smags-sammensæntninger.

Jenin: A taste of Palestine, der åbnede tidligere på året i Ryesgade nr. 35 er opkaldt efter den palæstinensiske by Jenin, og håber netop på at kunne bringe det palæstinensiske køkken tættere på aarhusianerne. Både dem med og uden tilknytning til Palæstina.

autentisk mad i Aarhus
Foto: Jenin: A taste of Palestine

Køkkenchefen, der tilbereder maden, har lavet falafler og mad i Mellemøsten i mange år. På den måde sikre Jenin, at al maden fremstilles efter originale palæstinensiske opskrifter og fremgangsmåder.

“Vi står til mål for at være 100 % autentiske”, fortæller Mahmoud, der ejer restauranten og fortsætter: “Når der kommer en palæstinenser ind, så mindes de deres ferie eller det land, de er fra.”

Restaurantens koncept er bygget op om en stor kærlighed til Palæstina, og for Mahmoud var det naturligt, at maden og atmosfæren i restauranten var tro mod hjemlandet.

 

Sund fastfood med autentiske smage

palæstinensisk mad i aarhus
Foto: Jenin: A taste of Palestine

Vi var forbi restauranten og fik deres Gaza Bowl med falafel samt en pita med kylling og en Gazoz sodavand. Falaflen var utrolig lækkert krydret og i pitabrødet blev vi af de sødeste medarbejdere anbefalet en kombination af Jenin dressing og hvidløgsdressing. Og vi må bare sige: hold da op, hvor det smagte skønt det hele!

Er du på udkig efter et sundt og hurtigt måltid er restaurant Jenin altså bare en perle.

Mahmoud fortæller da også, at det palæstinensiske køkken er et sundt køkken med gode råvarer:

“Al maden er lavet fra bunden med sunde kvalitetsråvarer. Vi vil gerne appellere til både vegetarer og veganere, og det var slet ikke en udfordring,” fortæller Mahmoud og fortsætter: “Ofte serveres der meget grillmad og kød i restauranter, der trækker smage fra områderne ved Middelhavet. Men hos os kan man nemt skræddersy maden til lige netop det man ønsker.

På restauranten kan du som veganer f.eks. få 3 slags bulgursalater, falafel, tahini dressing, persillesalater, chilikartofler med koriander, krydrede kikærter. Hele køledisken er faktisk vegansk, og så er der halloumi til vegetarerne og mulighed for at tilføje kød.

Overalt i det arabiske køkken ser man syltede majroer, som du selvfølgelig også kan få hos Jenin. Derudover byder køledisken på hummus, baba ganoush samt grillede squash og aubergine, som de selv skærer og griller friskt.

 

Håndmalede vægmalerier

palæstinensisk spisested i Aarhus
Foto: Jenin: A taste of Palestine

Det er på mere end blot maden, at Jenin sender restaurantgæsterne til palæstinensiske himmelstrøg. Væggene er håndmalede af kunstneren Salim Assi, som inden åbningen af restauranten brugte 5 dage på at dekorere alle restaurantens vægge.

Et stort vægmaleri af marker, oliventræer og bønner, der holder frokostpause med familien møder gæsterne der kommer ind, og det giver en helhedsoplevelse af kulturen: “Faktisk er der mange, der kommer ind bare for at se vægmaleriet. Mange gæster fortæller, at det virkelig minder dem om deres hjemland eller dengang de var på ferie,” siger Mahmoud.

Han håber da også på, at både dem der har været i Palæstina og dem, der aldrig har, bliver ført dertil gennem både smagsløg, dufte og atmosfære.

Følg restauranten på Instagram her!

Adresse: Ryesgade 35, 8000 Aarhus C.
Åbningstider: Alle dage fra kl. 11-21.

Nytår 2023/24

Se alle