KAZO Izakaya er navnet på et nyt japansk spisested, som nu har indtaget Jægergårdsgade med japanske deleretter og et menukort, der bliver opdateret dagligt, så der altid venter gæsterne nye smagsoplevelser.
For mange er det japanske køkken lig med sushi. Men Japans madscene består af mere og andet end sushi. Det har de to stiftere bag det nyåbnede japanske spisested KAZO Izakaya i Jægergårdsgade, Bent Christensen og Steffen Serup, sat sig for at vise aarhusianerne.
KAZO Izakaya er en ’izakaya’, som er et japansk begreb for en sake-butik, hvor det er tilladt at drikke sin sake på stedet. Med andre ord er KAZO Izakaya en japansk gastropub.
”Vi er forelskede i Japan. Både i maden – men også i den japanske kultur. Vores drøm er at vise variationen og de mange overraskende smagsoplevelser, der gemmer sig i det japanske køkken,” udtaler Bent Christensen i en pressemeddelelse.
Klassiske japanske madtraditioner
Hos KAZO Izakaya arbejder man ud fra de klassiske japanske madtraditioner.
Inspirationen til menukortet har restauranten blandt andet hentet fra Steffens Serups 16 år i Brasiliens største by, São Paolo, som er den by i verden udenfor Japan med flest bosiddende japanere.
Derudover har Bent Christensen interesseret sig for Japan gennem tre årtier, og han har derfor besøgt landet mange gange, studeret sproget og været nysgerrig på det japanske køkken.
Læs også: Restaurant Frederikshøj i Aarhus får Michelinstjerne nummer to
Gennemført japansk
Det japanske køkken byder på unikke smagsoplevelser, og netop derfor er det heller ikke helt tilfældigt, at japanske byer som Tokyo, Kyoto og Osaka placerer sig i toppen af listen over byer i verden med flest Michelin-restauranter.
”Selvom vi ikke har Michelin-ambitioner, så læner vi os op ad et af de mest smagfulde køkkener,” siger Bent Christensen.
Ambitionen med KAZO Izakaya er at udfordre den aarhusianske madscene med kreative japanske smagssammensætninger, mens der også er gjort mange tanker om indretningen i restauranten.
”Vi har ladet os inspirere af den japanske arkitektur og indretning i samarbejde med designeren Lars Vejen – der har studeret arkitektur i Japan, har hus i Kyoto, og deler vores kærlighed til Japan. Vi har ønsket at skabe en gastropub, der både er hyggelig og cool, og som emmer af japansk stil og lounge-elegance. Den ideelle ramme om unikke smagsoplevelser,” siger Bent Christensen.
Altid på jagt efter nye smagsoplevelser
Besøger du den nye japanske gastropub i Jægergårdsgade mere end én gang, vil du hurtigt opdage, at menukortet løbende bliver opdateret.
Menukortet er baseret på dagens friske leverancer, så udvalget altid er varieret. Køkkenholdet sammensætter dagligt et menukort af forskellige deleretter og en række tavleretter, hvor fokus er på friske råvarer og kvalitet.
Du kan blandt andet vælge 9 retter i 3 serveringer, som er nøje udvalgt af kokken til i alt 375 kroner. Til hver menu udvælger personalet en vinmenu og en sakemenu, men det er naturligvis også muligt at vælge sine egne drikkevarer.
Du kan også gå på opdagelse i drinkskortet med japansk-inspirerede cocktails, der trækker på nye, spændende smagsnuancer.
Læs også: 9 steder i Aarhus, der byder på sommerlig jordbærtærte