Foto: Steffen Vidar Jenssen og Fabel Media

Restaurant Frederikshøj i Aarhus får Michelinstjerne nummer to

Mandag aften blev der skrevet madhistorie i Aarhus, da Restaurant Frederikshøj endelig fik sine to Michelinstjerner.

Det har været længe ventet – og mandag den 4. juli lykkedes det endelig.

Restaurant Frederikshøj på Oddervej i Aarhus fik sin velfortjente Michelinstjerne nummer to.

Det skete under præsentationen af det nye udvalg af restauranter i Michelin Guide Nordic Countries i koncertsalen i Stavanger.

Storslåede, modige og ofte legende retter

Frederikshøj åbnede i 2009 og fik sin første Michelinstjerne i 2015 med køkkenchef Wassim Hallal i spidsen.

I dag er det Wassim Hallal, køkkenchef og ejer, samt Jeppe Lund, medejer, der står bag restauranten.

“Den 2. stjerne til Frederikshøj understreger restaurantens fortsatte udvikling og jagt på perfektion. Det var erfaringer fra nogle af Danmarks fineste restauranter, der gav Wassim Hallal hans store respekt for det klassiske køkken. Og på Frederikshøj udnytter han sin erfaring og personlige, originale tilgang til at lave storslåede, modige og ofte legende retter med en grundlæggende respekt for klassikerne. Og uovertrufne saucer bidrager til retternes raffinement,” skriver Michelin Guide Nordic Countries i en pressemeddelelse.

Har været med til at forme næste generation

Michelinstjerne nummer to var dog ikke den eneste pris, Wassim Hallal kunne tage med hjem fra Stavanger.

Han blev også hyldet med en Michelin Chef Mentor Award, én af Michelins Special Awards, som hylder talentfulde teams og store personligheder.

“Endelig, som en hyldest til hans viden og evner, får Wassim Hallal, kok og ejer af restaurant Frederikshøj i Aarhus, Michelin Chef Mentor Award, præsenteret af Rossini Caviar. Wassim Hallal kom til Danmark i 1985 og efter at have arbejdet på nogle af landets bedste restauranter, etablerede han Frederikshøj i 2009. Gennem årene har han delt ud af sin viden og sine principper til mange unge kokke, som har fået værdifuld øvelse og opbakning. Wassim Hallal har dermed været med til at forme den næste generation af talentfulde, danske kokke,” står der i pressemeddelelsen.

2022-udgaven af den nordiske Michelin-guide indeholder nu 255 restauranter, heriblandt 74 stjernerestauranter, 32 Bib Gourmand og 38 restauranter med en Michelin Green Star.

Michelin

Se alle