Foto: Rømer

3 steder du kan få en lækker hotdog i Aarhus

Er du mest til et skinkesøm i åben kano med det hele? Måske med Karl Stegger i skinkevest? Eller er du mere til en skaldet franskmand i sovepose? I Aarhus kan du få lidt af hvert på hotdog-menuen – både de helt klassiske og dem med et twist. Her får du tre bud på, hvor du kan få en solid hotdog.

Guiden har tidligere været bragt i Århus Stiftstidende

En bid af Sydamerika

Rømer, Åboulevarden 50, 8000 Aarhus C

Hos Rømer på Åboulevarden kan du få forskellige delevenlige småretter, så det bliver nemmere at bestemme sig for, hvad menuen skal stå på. En af retterne er stedets chorizo hotdog, hvor du får to hotdogs med chorizo pølse med selskab af chimichurri-sauce med urter, friskost og salsa fresca. Rømer specialiserer sig i de sydamerikanske køkkener og nogle af de andre delevenlige retter, der er på bedding, er for eksempel tacos, ceviche, grillet avocado og sprøde panko-overtrukne rejer. På aftenmenuen får du én ret for 70 kroner og tre stk. for 200 kroner. Hvis du vil have lidt af det hele og en mere klassisk menu, kan du vælge kokkens favoritmenu, hvor du får en forret, mellemret, hovedret og dessert. Menuen skal vælges af minimum to personer og koster 350 kroner per næse.

Klassisk havneguf

Havnens perle, Dagmar Petersens Gade 10, 8000 Aarhus C

Skal du have en klassisk hotdog uden så mange dikkedarer, er Havnens Perle et godt bud. Det lille sted på havnen serverer hotdogs i den mest velkendte form, hvor du kun skal tage stilling til de typiske spørgsmål: Rød, ristet eller fransk? Pølse i svøb? Frankfurter? Hvad skal du have ovenpå? Havnens Perle serverer også andre bundsolide, fast food kendinge som burgere, varme sandwich, pita og grillkyllinger. Du kan også få klassisk dansk mad som stegt flæsk, hakkedreng, frikadeller og pølse- eller kebabmix. Mums! Stedets navn kommer af en gammel historie, hvor personalet i en lille pølsevogn ikke altid fik ryddet op, når der var travlt. Nogle gæster sagde, at der kunne se lidt udbombet ud og pølsevognen fik navnet ‘Pearl Harbor’ – eller som vi alle sammen kender den nu: Havnens Perle.

The King of Hotdogs

Highway 51 Diner, M.P. Bruuns Gade 42, 8000 Aarhus C

Highway 51 Diner er stedet, hvis du trænger til en ægte amerikansk stemning. Her finder du ægte diner stemning med et twist af Elvis. Danskere tænker typisk på hotdog som en ristet eller rød med det hele. Men i USA er de lidt anderledes – og ikke nødvendigvis mindre lækre! På dineren kan du få two Tennessee hotdogs som består af to hotdogs: Én med Flamin’ Sloppy Joe (stærk kødsovs), jalapenos og ost og én med pickles, sød sennep og syltet rødløg. Dineren byder også på Charlie’s Corndogs, som er en pølse på en pind overtrukket med majsmel og dybstegt. Den sprøde lækkerbisken serveres med sennep. Love me tender! Stedet er en del af Memphis Mansion-virksomheden, som også står bag Elvis-museet i Randers og DAB-kanalen Always Elvis Radio.

SU-venligt

Se alle