Smuk som et stjerneskud – Guide til tre steder med stjerneskud i Aarhus

Stjerneskuddet er nok én af de største danske frokostklassikere. Vi guider dig til tre af Aarhus’ bedste stjerneskud.

Stjerneskuddets historie

Når danskerne tænker på en klassisk dansk frokostret, er én af de første, mange tænker på, stjerneskuddet. Om du er i Lemvig eller i København, så er det en ret, du finder på kortet hos enhver frokostrestaurant. Stjerneskuddet blev opfundet af den legendariske smørrebrødsjomfru Ida Davidsen. Hun skulle nemlig lave et stykke højt belagt smørrebrød til den sovjetiske kosmonaut Jurij Gagarin, som besøgte København. Stjerneskuddet var formet som en raket og selvfølgelig med caviar på toppen af raketten.

Læs også: Her er de 5 bedste burgersteder i Aarhus

Mefisto – Et fantastisk stjerneskud på et fantastisk sted

Volden 28, 8000 Aarhus

Mefisto er et fantastisk sted, især hvis man har en forkærlighed for fisk. Man behandler altid råvarerne til perfektion i den lille restaurant i Latinerkvarteret, og det gælder også deres stjerneskud. Her får du et stort stjerneskud med blandt andet rødspætte, laks, rejer og rogn. En lækker version med en fremragende panering. Stjerneskuddet koster 218 kroner hos Mefisto.

Kohalen – Stjerneskud hos en af byens bedste frokostrestauranter

Jægergårdsgade 164A, 8000 Aarhus

Kohalen er måske en af byens mest populærere frokostrestauranter. Især de sidste par år er populariteten steget, og man skal derfor være ude i god tid, hvis man skal have bord. Her kan man få alle de danske klassikere og de lækreste frokostanretninger. Som en sand dansk frokostrestaurant har Kohalen selvfølgelig også stjerneskud. Her får du et luksusstjerneskud med dampet rødspættefilet, stegt rødspættefilet, håndpillede rejer, laks, dressing, asparges, stenbiderrogn og citron på ristet brød til 179 kroner.

Læs også: Her får du den bedste sushi i Århus

Den Lille Kro – Her får du alle klassikerne

Nørre Allé 55, 8000 Aarhus

På hjørnet af Grønnegade og Nørre Allé ligger restauranten Den Lille Kro. Her får du klassisk kromad. Man serverer en række forskellige typer smørrebrød, tarteletter og meget mere. Selvfølgelig finder man også fremragende stjerneskud. Her serverer de stjerneskuddet med 2 stegte rødspættefileter, røget laks, rødspætte soufflé, håndpillede rejer, asparges og selvfølgelig en dressing til 189 kroner.

Klassisk julemad

Se alle