Foto: Bluefin Sushi & Gin

5 lækre steder med sushi i Aarhus

Det er enkelt, det er lækkert, det er sushi! Vi guider dig til fem gode steder i Aarhus med den japanske ret på menuen.

Sushi af eget design

Bluefin Sushi & Gin, Borggade 4, 8000 Aarhus C

Findes dit drømmesushistykke ikke i virkeligheden, er der hjælp at hente hos Bluefin Sushi. Pick’n’mix er et koncept, hvor du selv er arkitekten bag sushien – helt uden selv at skulle fifle med ris og bambusmåtter hjemme i privaten. Pick’n’mix kan også være en del af ”all you can eat and drink”; for eksempel to timer med øl, vin, udvalgte drinks og sushi ad libitum for 399 kroner. Frokostversionen uden drikkevarer lyder på 179 kroner i tidsrummet 12.00-16.00. Efter 17.00 er prisen 239 kroner. Bluefins hjerte banker også for god gin, så det er oplagt for dig at smage en god gincocktail eller to, mens du nyder den japanske specialitet. 

Make onsdag great again

Karma Sushi, Frederiksgade 83, 8000 Aarhus C

På Frederiksgade finder du Karma Sushi, der laver sushi med et nordisk twist. Her er ingen all you can eat-tilbud, til gengæld har man sat sig for at gøre onsdag til en helt særlig dag. Et tiltrængt initiativ, hvis du spørger os! Derfor kan du bestille en særlig onsdagsmenu med 28 stykker blandet til 399 kroner. Udvalget varierer fra uge til uge og bestemmes af kokken. Du kan også vælge en setmenu, der indeholder retter fra menukortet, der passer til sushien. For eksempel Geisha-setmenuen, der foruden sushi består af tuntartar og laksesashimi med trøffelcreme (kæmpe mums!) til 715 kroner. Der er til to personer.

Læs også: 8 spændende spisesteder med delemad

Fødselsdagssushi på Nori Bar

Nori Bar, Sankt Clemens Stræde 7, 8000 Aarhus C

Er dit stjernetegn jomfru, vægt eller skorpion? Så er du heldig og kan spise al den sushi, du orker, på Nori Bar på din fødselsdag til 1 sølle krone! Blot skal du medbringe tre andre betalende, voksne gæster – om de så er stenbukke, vandmænd eller krebse… Prisen er ellers 179 for all you can eat i dagtimerne og 228 kroner i aftentimerne søndag-torsdag, ellers er det 258 kroner. Hos Nori bar kan også du få japansk rejecocktail og ditto tacos, og alle dips er hjemmelavede. Sushistedet ved Clemens Bro har også et lækkert drinkskort, du kan gå på opdagelse i, om du har fødselsdag eller ej.

Natmad på Frederiksbjerg

Bar’Sushi, Jægergårdsgade 90D, 8000 Aarhus C

Spiser du gerne din sushi sent på dagen? Så er det Bar’Sushi, du skal rette antennerne imod. Bar’Sushi på Jægergårdsgade tilbyder en ”late night”-version med sushi og drinks fra 20.30-23.00 på fredage og lørdage. Det er dømt omakase, hvilket betyder, at kokkene har frie hænder til at bestemme sushien, så lad dig overraske og nyd fri vin, fadøl og gin og tonic i tidsrummet. Spis, til pindene knækker (all you can eat på Bar Sushi-lingo) koster 269 kroner.  Som studerende får du i øvrigt 20 procent på almindelige menuer, dog ikke i kombination med ovenstående tilbud.

Læs også: Chimi: “Vi vil gerne give noget tilbage ved at dele ud af kulturen og maden fra vores eget land”

Stor rabat på take away

Tapashi, Klostergade 52, 8000 Aarhus C

Centralt i Aarhus ved Klostertorv finder du Tapashi. Som restaurantens navn antyder, kan du udover sushi simpelthen også vælge lækre tapas fra menuen. Et oplagt kompromis, hvis du skal spise ude med en sushifornægter (de findes, selvom det er overordentligt svært at tro!) Der er flotte 30 procent rabat på take away samt gode rabatter på all you can eat and drink, når de indtages i huset. For at hindre madspild ved all you can eat har Tapashi en pris på 10 kroner per stykke sushi, hvis mere end tre stykker er ladt tilbage på tallerkenen. Ingen grund til fråds.

Sushi

Se alle