Foto: Unsplash.

3 blærede burgerbarer i Aarhus

Løber dine tænder (også) i vand, når du tænker på saftige burgere og sprøde pommes frites? Her får du tre bud på burgerbarer i Aarhus, der i den grad er et besøg værd.

Guiden har tidligere været bragt i Århus Stiftstidende

Den aarhusianske burgerkonge
Burger Shack, Frederiksgade 39 og Jægergårdsgade 57, 8000 Aarhus C samt Otto Ruds Gade 98, 8200 Aarhus N

Er du på udkig efter en klassisk burger, er Burger Shack et fremragende bud på en burgerbar, der har netop dét. Her får du en håndholdt burger med flammegrillet bøf, smeltet cheddar, økologiske grøntsager og en friskbagt bolle. Helt simpelt og åh så lækkert! Husk også at bestille en omgang af de sprøde fritter, der er krydret med parmesan og timian – ja tak, siger vi bare! Siden den første Burger Shack slog dørene op i Frederiksgade i 2016, har burgerbaren bredt sig til hele landet, og bare i Aarhus kan du sætte tænderne i den prisvindende burger hele tre steder – og snart et fjerde, når den velkendte burger med den brændemærkede bolle også er at finde i Skolegade.

Slagterhåndværk på Trøjborg
Kødstadens Burger Joint, Otte Ruds Gade 47, 8200 Aarhus N

Kælderlokalerne på hjørnet af Otte Ruds Gade og Ivar Huitfeldts Gade på Trøjborg har tidligere huset en slagterbutik – og de traditioner er langt fra glemt hos Kødstadens Burger Joint. Her hakkes kødet hver dag på stedet, og den sprøde bacon bliver røget i den gamle rygeovn bagerst i køkkenet. Respekt! Er du en rigtig kødelsker, vil dit hjerte smelte, når du tager en bid af din burger med den saftige rosa-grillede bøf. Ikke sært, at Kødstadens Burger Joint i 2018 blev kåret til Byens Bedste Burgerbar! Psst: Burgerbaren har et frokosttilbud hver dag mellem klokken 11.00 og 15.00, hvor du kan få en menu med burger, fritter og sodavand til bare 60 kroner.

Burgere og cocktails ved Åen
Cock’s & Cows, Åboulevarden 9, 8000 Aarhus C

Hvis du vil skyde en festlig aften i gang med en burger, er Cock’s & Cows ved Åen et oplagt valg. Som navnet antyder, tilbyder restauranten nemlig både burgere og cocktails, så du kan skylle din Onion Johnny eller Kevin Veegan ned med våde lækkerier: Måske en klassisk Aperol Spritz eller en læskende Rasperry Gem med gin, hindbærsirup, ginger ale og tørrede hindbær? Ingen god burger uden pommes frites – og Cock’s & Cows har hele fem slags. Prøv for eksempel en omgang fritter med salt’n’vinegar, og er du vild med ost, kan du få smeltet brie eller camembert hældt over dine friterede venner. Oh yes! Er du i humør til noget sødt efter maden, laver Cock’s & Cows desuden milkshakes på økologisk Hansens Is.

“Efter mange år i Storbritannien er jeg blevet inkarneret gin & tonic-fan, og Aarhus har et fantastisk udbud. Min favorit er Botanist gin med Fevertree tonic og timian. It’s 5’o’clock somewhere!”

Emilie Kristensen-McLachlan, Journalist