5 steder: Her finder du Aarhus bedste burger

Saftig bøf, smeltet ost og blød brioche. Opskriften på en helt klassisk burger er simpel. Alligevel er der bare nogen, der gør det lidt bedre end alle de andre. Her får du vores bud på de 6 bedste burgersteder i Aarhus.

 

Burger Boom – Burger af lokale råvarer

Burger guide Aarhus
Foto: Burger Boom’s Facebook

Burger Boom har hele 4 restauranter i Aarhus. På menuen er der selvfølgelig Boom Burgeren samt de klassiske burgere. Er du til det lidt stærkere, kan du også få en spicy cheeseburger eller kyllingeburger. Deres oksekødsbøffer er så lokalt, som det næsten bliver. De består nemlig af skovkvæg fra National Park Mols Bjerge, blandet med Sashi oksekød.

På vegetarisk og vegansk rammer de også plet, og som noget helt nyt kan du nu også få en glutenfri burger med en Beyond plantebøf.

En single burger koster mellem 69-99 kr. og en menu koster 109-139 kr.

Hvor: Østergade 14, Frederiksgade 12, Vesterbrogade 14, 8000 Aarhus C & Tordenskjoldsgade 17B 8200 Aarhus N.

 

Kødstadens Burger Joint – En bøf ud over det sædvanlige

Prisvindende burger i Aarhus
Foto: Kødstadens Burger Joints Facebook

Det prisvindende burgersted Kødstadens Burger Joint er stadig et af de steder, du får den bedste burger i Aarhus. Deres bøf af friskhakket oksekød kan bare noget helt særligt. 

Til frokost mellem kl. 11-15 får du deres klassiske Bacon Cheeseburger menu til kun 79 kr. og ligger prisen på 109 kr. Ud over den lækre bøf indeholder burgeren bacon, salat, tomat, rødløg, syltede agurker, mayo, sennep, ketchup og barbecue sauce.

Hvor: Otte Ruds Gade 47, 8200 Aarhus N & M.P. Bruuns Gade 45, 8000 Aarhus C.

Duck It på Street Food – confiteret kræs

En af mine personlige favoritter, hvis der virkelig skal kræses om burgeren er Duck It på Street Food. Hvis du er på udkig efter en lidt alternativ udgave af den klassiske burger er andeburgeren et virkelig godt bud. 

Du kan vælge mellem tre forskellige burgere, alle med confiteret and, hvoraf den ene er en Spicy Duck med chilimayo. Prisen ligger mellem 85-90 og det er muligt at tilkøbe nogle virkelig lækre (og fede) pomfritter kogt i andefedt til 50 kr. 

Hvor: Otte Ruds Gade 47, 8200 Aarhus N & M.P. Bruuns Gade 45, 8000 Aarhus C.

 

Burger Shack – Flammegrillet fastfood

Burger Shack Aarhus
Foto: Burger Shacks Facebook

Det er lidt af en Aarhus-klassiker, og selvom de i 2020 ramte gevaldige udfordringer, så har de nye ejere fået burgerkæden tilbage på sporet. På Burger Shack får du flammegrillede bøffer og byens bedste pomfritter med parmesan og krydderier.

De er begyndt at eksperimentere med mange forskellige burgere, men vi ville selv gå helt klassisk. Tag en Shack Burger Menu, og tilføj bacon. Sådan en menu koster 89 kroner, men så er du også godt gammeldags mæt. 

Hvor: Frederiksgade 39, 8000 Aarhus & Otte Ruds Gade 106, 8200 Aarhus N

 

Madklubben Grill – Prøv sæsonens burger her

Aarhus bedste burger
Foto: Madklubbens Facebook

Hvis du er på udkig efter en burger til frokost, så har vi måske et lidt overraskende bud til dig. Ved åen finder du en af Madklubbens restauranter, Madklubben Grill, og her har man altid en burger på kortet til frokost.

Hvordan burgeren ser ud, ændrer sig henover året, og det gør, at du ofte kan prøve en ny burger. Lige nu har de en helt klassisk cheeseburger med cheddar, burgermayo, rødløg, salat og harissa ketchup. Det hele serveres med pomfritter, og det koster 150 kroner.

Hvor: Åboulevarden 32, 8000 Aarhus C

SMAGprisen: Nominerede til "Bedste Take Away 2024"

Se alle