Foto: Kødstadens Burger Joint

3 blærede burgerbarer i Aarhus

Løber dine tænder (også) i vand, når du tænker på saftige burgere og sprøde pommes frites? Her får du tre bud på burgerbarer i Aarhus, der i den grad er et besøg værd.

Danmarks Bedste Burger 2020
Kødstadens Burger Joint, Otte Ruds Gade 47, 8200 Aarhus N

Kælderlokalerne på hjørnet af Otte Ruds Gade og Ivar Huitfeldts Gade på Trøjborg har tidligere huset en slagterbutik – og de traditioner er langt fra glemt hos Kødstadens Burger Joint. Det er også en af grundende til, at burgerjointen sidste år løb med titlen som Danmarks Bedste Burger 2020! Kødet hakkes hver dag på stedet, og den sprøde bacon bliver røget i den gamle rygeovn bagerst i køkkenet. Respekt! Er du en rigtig kødelsker, vil dit hjerte smelte, når du tager en bid af din burger med den saftige rosa-grillede bøf. Psst: Burgerbaren har et frokosttilbud hver dag mellem klokken 11.00 og 15.00, hvor du kan få en menu med burger, fritter og sodavand til bare 65 kroner.

Pulled pårk, kulling og koFRIbøf
Melone, Frederiks Allé 96, 8000 Aarhus C

Vi ved, hvad du tænker. Der er noget, der klinger hult, når man bruger de to ord vegansk og burger i samme sætning. Men netop den fordom er Melone sat i verden for at bekæmpe. For det er nemlig, hvad det er: en fordom. På menuen hos den veganske take away café finder du burgere, der indeholder alt det snaskede tilbehør, du kender og elsker. Men kødet er erstattet med koFRIbøf, kulling og pulled pårk. På menuen finder man noget for enhver smag, om den er vegansk eller ej. Du kan for eksempel prøve en BBQ Burger med soyabøf, barbecuesauce, salat, ristede løg, tomater, syltede agurker, BBQ sauce og løgringe. Wow!

Legesyge burgere på Klosterport
Grillen Burgerbar, Klosterport 2, 8000 Aarhus C

Kan du bedst lide din burger med så meget ost, at det strømmer ud af den? Synes du, den smager bedre, hvis den har spicy cheese bombs eller løgringe i? Så vil et besøg på Grillen Burgerbar ikke skuffe dig! Der er snart ikke det, du ikke kan få i din burger, og på menuen finder du alt fra Bernaise Bastard til The Cheesy Beast. Det legesyge menukort er perfekt til dig, der ikke synes, at en burger kan blive for snasket. Derfor kan du selvfølgelig også toppe den overdådige menu af med en milkshake eller en omgang cheese fries for at gøre måltidet til det ultimative ’cheat meal’. Du får en menu med burger, pommes frites og dip for 89 kroner. Velbekomme!

“Som børnefamilie må det nogle gange gerne bare være nemt, og Aarhus byder på virkelig mange lækre take away-muligheder. Jeg ender ofte med en god, italiensk pizza – det kan hele familien være med på.”

Louise Sejr Højmark, Redaktør