RESTAURANT En ny opgørelse over gæsteanmeldelser af østjyske restauranter i 2015 sender en gammel kending til tops.
Af Mikkel T. Krogh
Restauranten Frøken Koch på Aarhus Havn er den østjyske restaurant, der har fået de bedste anmeldelser fra gæsterne i hele 2015. Det viser en ny opgørelse fra bookingsitet Dinnerbooking, der baserer opgørelsen på 29.804 anmeldelser fra sidste år af 41 østjyske restauranter, der bruger portalen.
Den aarhusianske restaurant fokuserer på det klassiske danske køkken, og ejerne har altid haft store ambitioner for stedet.
”Vi går sindssygt meget op i det her og har store ambitioner for Frøken Koch. Jeg vil jo gerne, at vi kan blive Danmarks bedste inden for klassisk dansk mad med godt håndværk, gode råvarer og fornuftige priser. Jeg tager selv til fiskehandleren hver morgen for at sikre, at vi får de gode råvarer, og vi har sat meget fokus på, at håndværket skal være helt i top,” siger medejer Michael Koch i en pressemeddelelse.
Læs også: Fire nye Aarhus-restauranter til tops
Ændret koncept og menukort
Frøken Koch, som Michael Koch driver sammen med sine brødre Jesper Koch og Lasse Koch, har for nylig ændret på menukortet og konceptet, så kvaliteten har fået et nøk op.
”Vi har stadig fokus på de klassiske danske retter, men vi vil gerne give kvaliteten et ekstra step up. Derfor har vi udvidet repertoiret til at involvere mere raffinerede retter som hummersuppe med peberrodsfløde, laks hollandaise og peberbøf af krogmodnet, dansk oksemørbrad,” siger Michael Koch.
På andenpladsen i opgørelsen over årets bedst anmeldte restauranter fra Østjylland finder man Kähler Villa Dining i Risskov, mens spisehuset Frederiksgade 42 i Aarhus C scorer en flot tredjeplads.