Sponsoreret: 26-årige Frederik Skovby og 29-årige Mathias Severinsen blev i januar færdige med uddannelsen i Professionsbachelor i fødevareteknologi og applikation fra Erhvervsakademi Aarhus. Nu sørger de for, at produktionen af vores mad foregår, som den skal, så den er sund og sikker at spise. Og så er Frederik Skovby med til at skabe fremtidens klimavenlige fødevarer.
Frederik Skovby har siden januar 2021 kunnet kalde sig professionsbachelor i fødevareteknologi og applikation fra Erhvervsakademi Aarhus. En titel han har brugt til at erhverve sig hele to jobs. Både hos Randers Kød Engros og hos Delle Kompagniet, hvor han arbejder med produktionen af økologiske og veganske frikadeller.
”Vi kan ikke ignorere klimakrisen længere, og derfor er det vigtigt for mig at vide, at jeg er med til at løse det problem. Det er ekstremt motiverende at stå op til om morgenen,” fortæller Frederik Skovby.
Da Frederik Skovby søgte ind på fødevareteknologi og applikation drømte han om at arbejde med bæredygtig fødevareproduktion. Den drøm føler han sig nu tættere på.
”Verden har brug for professionsbachelorer i fødevareteknologi, fordi nogen skal udfordre de ting, vi gør i fødevareindustrien, som ikke nødvendigvis er så godt for hverken klimaet eller vores egen sundhed.”
Læs også: Uddannelse i Aarhus: Vil du udvikle fremtidens fødevarer?
Sunde fødevarer af høj kvalitet
Nu arbejder Frederik Skovby primært med at sikre, at produktionen af fødevarerne foregår som den skal, så maden er sikker og lever op til fødevarelovgivningen. Det kalder man egenkontrol.
Og netop fødevaresikkerhed er også det, der optager Mathias Severinsen, som også blev professionsbachelor i fødevareteknologi og applikation i januar 2021. I sit arbejde hos Danish Crown arbejder han blandt andet med at behandle de enorme mængder data, der bliver generet i den store fødevarevirksomhed. Med dataene kan han overvåge, at fødevaresikkerheden bliver opfyldt til punkt og prikke. Det gælder alt fra rengøring til, om der findes uønskede bakterier i produkterne.
”Det er meget meningsfuldt for mig at være med til at producere sunde fødevarer, som er sikre at spise og er af høj kvalitet,” fortæller Mathias Severinsen.
Bidrag til at løse verdens store problemer
For Mathias Severinsen er det tydeligt, hvorfor fødevareteknologi og applikation er vigtig og givende uddannelse:
”Verden har brug for professionsbachelorer i fødevareteknologi, fordi det er vigtigt, at vi kan producere sikre fødevarer, så vi ikke bliver syge. Og så er det vigtigt, at de er sunde, så vi kan leve et godt liv uden en masse livsstilsygdomme,” siger Mathias Severinsen.
Han mener, at mulighederne er mange med en professionsbachelor i fødevareteknologi og applikation. Uddannelsen åbner op for et arbejdsliv, hvor man kan være med til at løse nogle af de store problemer, fødevarebranchen står overfor i disse dage.
”Med en professionsbachelor i fødevareteknologi og applikation kan man være med til at udvikle mere klimavenlige fødevarer eller udvikle løsninger til at mindske madspild eller emballage,” siger Mathias Severinsen.
Og så er uddannelsen både god for samfundet og individet, mener Frederik Skovby:
”For mig handler det om at arbejde med noget, der er godt for mere end min egen pengepung. Det er jeg virkelig glad for, jeg gør nu,” siger Frederik Skovby.