Uddannelse i Aarhus: Vil du udvikle fremtidens fødevarer?

Uddannelse i Aarhus: Vil du udvikle fremtidens fødevarer?

af -

ANNONCE: Drømmer du om at udvikle fremtidens sunde, sikre fødevarer? Så skal du søge ind på uddannelsen i fødevareteknologi og applikation på Erhvervsakademi Aarhus.

Er du interesseret i sunde fødevarer? Drømmer du om at udvikle produkter, der kan brødføde den tredje verden? Eller vil du gøre fremtidens fødevareproduktion mere klimavenlig? Så kan uddannelsen i fødevareteknologi og applikation på Erhvervsakademi Aarhus være noget for dig.

Den 3,5 år lange uddannelse er den eneste af sin art i Danmark og har fokus på udvikling af sunde og sikre fødevarer. Uddannelsen har fokus på blandt andet smag, konsistens, holdbarhed, næringsværdi og fødevaresikkerhed, og de studerende trænes i innovativ tænkning gennem hele uddannelsesforløbet.

Tæt samarbejde med erhvervslivet
En af de studerende på uddannelsen i fødevareteknologi og applikation er den 24-årige Kristine Vognstrup Fog, der startede sidste år. Hun sætter især pris på den tætte kobling til erhvervslivet, som de studerende arbejder tæt sammen med gennem hele uddannelsen om små og store projekter.

”Det er fedt, at vi har kontakt med virksomheder hele tiden sideløbende med undervisningen. Allerede på første semester var jeg med i et projekt, hvor jeg testede et nyt sødemiddel for fødevarevirksomheden Easis. Vi undersøgte blandt andet smag og tekstur, og virksomheden tog vores inputs direkte med i den videre udvikling af sødemidlet,” siger Kristine Vognstrup Fog.

Læs mere om uddannelsen her

Vil udvikle klimavenlige fødevarer
Selvom der er flere år, til Kristine er færdig på uddannelsen, har hun allerede nogle tanker om, hvad hun vil bruge den til.

“Jeg kommer nok til at skifte mening mange gange, men lige nu synes jeg, at produktudvikling er vildt interessant. Jeg kunne godt tænke mig at arbejde med at udvikle fødevareprodukter, der passer ind, hvor der er huller i markedet. Det kunne også være at udvikle mere klimavenlige fødevarer eller produkter, der ikke belaster miljøet” siger Kristine Vognstrup Fog.

Altid interesseret i naturvidenskab
En af Kristines medstuderende er den 26-årige Kristian Siersbæk Nielsen, der efter en afsluttet uddannelse som farmakonom startede på den aarhusianske fødevareuddannelse, der holder til i Viby i det sydlige Aarhus.

“Jeg har aldrig været vild med at lave mad, men jeg har altid været interesseret i naturvidenskab og fødevarer, og her er uddannelsen perfekt. Det er en stor styrke, at det er en mindre uddannelse med et godt socialt miljø, hvor man kender alle underviserne og de andre studerende, og at man ikke bare er én ud af flere tusinde studerende som på universitetet,” siger han.

Læs mere om uddannelsen her

Hjalp Royal Greenland med produktudvikling
Også Kristian Siersbæk Nielsen sætter pris på uddannelsens tætte samarbejde med virksomheder, der skal ansætte de færdiguddannede professionsbachelorer.

“Det er superfedt, at uddannelsen veksler mellem teori og praksis, så man den ene uge sidder på skolen og den næste uge arbejder samme med en virksomhed om et konkret projekt. Jeg hjalp for eksempel Royal Greenland med at udvikle et nyt hummerprodukt i et projekt, og projekterne gør det lettere at relatere til undervisningen,” siger Kristian Siersbæk Nielsen.

Som færdiguddannet i fødevareteknologi og applikation kan man få job i fødevareindustrien som eksempelvis produktudvikler, produktionsleder eller kvalitetsleder. Næste hold på uddannelsen starter i august 2019, og der er ansøgningsfrist til Kvote 2 den 15. marts og Kvote 1 den 5. juli.

Læs mere om uddannelsen her

Se video om uddannelsen her: