Foto: Erhvervsakademi Aarhus

Fødevareteknologi og applikation: Fra teori til proceskøkken fra første færd

Sponsoreret: På Erhvervsakademi Aarhus kommer du i gang med dit fag med det samme. På professionsbachelor i fødevareteknologi og applikation arbejder du nemlig med fødevarer fra dag ét.

Hvis du drømmer om at arbejde med fødevareteknologi er det sikkert mad, du gerne vil studere – og ikke kun tykke tekstbøger. På professionsbachelor i fødevareteknologi og applikation på Erhvervsakademi Aarhus kommer du i gang med det praktiske fra første studiedag.

“Hvis man skal være med til at udvikle fødevarer, så skal man også smage på det,” fortæller Anne Juul, underviser på fødevareteknologi og applikation og adjunkt i laboratorie, fødevarer og miljøteknologi.

De første dage på uddannelsen skal du med det samme lære at smage og skrive oplysninger ned om de fem smage: sødt, surt, bittert, salt og umami.

“De studerende laver opløsninger i forskellige koncentrationer, for eksempel vand med mere eller mindre sukker, og så skal de teste, hvor gode de er til at smage,” siger Anne Juul.

Læs også: Fremtidens fødevarer: Frederik og Mathias sørger for, at din mad er sund, sikker og klimavenlig

Fra teori til praksis

For Søren Schjødt Sehested, som er i gang med sit andet semester på fødevareteknologi og applikation, var den hurtige start indenfor den praktiske del af faget også en af de gode ting ved uddannelsen.

“Noget af det første, vi lavede, var at arbejde med smag, hvor vi skulle prøve en masse fødevarer og bedømme og kategorisere dem. Vi startede også med at bage en chokoladekage og sammenligne hinandens kager. Det startede generelt med meget praktisk madlavning,” fortæller han.

Det var en god introduktion til de andre studiekammerater og til uddannelsen, mener Søren Schjødt Sehested.

“Det var rigtig godt at starte ud i proceskøkkenet, fordi vi ikke kendte hinanden. Det fysiske gruppearbejde og arbejdet i et køkken gav en god startvinkel,” siger han.

For ham er det da også den del, der fortsat er hans yndlings del af uddannelsen:

“Alt det teori vi lærer skal vi lave praktisk i laboratorium eller proceskøkkenet, så man får efterprøvet alle tingene ret hurtigt efter. Det fungerer virkelig godt.”