Foto: Erhvervsakademi Aarhus

Fødevareteknologi og applikation: Fra laboratorier og teori til praktik og erhvervslivet

Sponsoreret: På professionsbachelor i fødevareteknologi og applikation på Erhvervsakademi Aarhus sidder du ikke bare stille. Du afprøver din viden i virkeligheden, når du får lov at komme i praktik hos en fødevarevirksomhed.

Da Hirse Christine Christensen startede i praktik, stod det lynhurtigt klart, at det var det helt rigtige for hende. Hendes professionsbachelor i fødevareteknologi og applikation ved Erhvervsakademi Aarhus åbnede døren for en praktikplads hos System Frugt. For hende, var der ingen tvivl om, at det var det perfekte sted, hun kunne afprøve sin viden fra uddannelsen ude i virkeligheden.

”Det var fedt at finde ud af, at jeg har noget af værdi at give til en virksomhed. Jeg kunne bruge de ting, jeg havde lært fra undervisningen. Jeg kom ind med en spritny faglig viden, så jeg vidste også nogle ting, mine kollegaer ikke nødvendigvis vidste,” fortæller Hirse Christine Christensen.

Læs også: Fødevareteknologi og applikation: Fra teori til proceskøkken fra første færd

Hirse Christine Christensen fik lov at prøve kræfter med opgaver på tværs af hele virksomheden, da hun var ansat som praktikant i kvalitetsstyring og energioptimering. Arbejdsopgaverne spændte bredt. Alt fra at finde måder at genanvende energien på fabrikken, så produktionen blev mere bæredygtig til at sikre den højest mulige kvalitet og længste holdbarhed for virksomhedens produkter.

Hirse Christine Christensen er ikke i tvivl om, at det bedste ved at være i praktik er den personlige udvikling, hun oplevede, da hun var omgivet af dygtige kollegaer:

”Det bedste ved at være i praktik er at lære noget af ens kollegaer og at sparre med dem. Det løftede mig virkelig som person. Jeg var også heldig at have en virkelig dygtig leder, der lod mig prøve mange forskellige dele af arbejdet og lod mig vokse.”

Praktikken på uddannelsen i fødevareteknologi og applikation giver mening, fordi man bliver knyttet til erhvervslivet og prøver sin uddannelse af i praksis, mener Hirse Christine Christensen.


”Nu kan jeg jo skrive en virkelig lang liste på CV’et med de ting, jeg kan. Jeg føler mig rigtig sikker i at få et lignende job, når jeg engang er færdig,” fortæller hun.

Læs mere om Professionsbachelor i Fødevareteknologi og Applikation her.