Foto: Aarhus Central Food Market

Efter fire år i Smilets By: Madmarked i Aarhus er lukket

Tabene er for store og udsigten med corona for usikker, lyder en del af forklaringen i en pressemeddelelse.

Det er slut med at besøge Aarhus Central Food Market på Skt. Knuds Torv.

Madmarkedet har nemlig valgt at lukke efter godt fire år i Smilets By.

“Det er trist, både for de tilbageværende boder, som har kæmpet hårdt, og for de gæster, der nu må gå forgæves. Vi vil derfor gå i tænkeboks omkring fremtiden. Det er lidt en drøm, der nu sættes på hold, men vi håber, at corona snart igen vil gøre det muligt for os eller for andre at lukke op for liv og gode oplevelser på det historiske sted for Aarhus,” udtaler indehaver Frantz Longhi i en pressemeddelelse.

Læs også: 3 nye spisesteder i Aarhus, du bør tjekke ud

Coronabenspænd

Frantz Longhis koncern har i perioden brugt næsten 20 millioner kroner på at holde hånden under madmarkedet, lyder det desuden i pressemeddelelsen.

“Det kan man så opfatte som en gave til Aarhus og aarhusianere, som har haft glæde af madmarkedet i de forgangne fire år. Med et coronabenspænd oveni trækker vi nu en streg i sandet og udøver rettidig omhu. Tabene er for store og udsigten med corona for usikker,” udtaler Frantz Longhi.

“En række ellers velmenende træer er også blevet placeret på torvet ud mod Strøget, så markedet er gjort usynligt for de mange gående på Strøget. Det har ikke gjort det nemmere for boderne. Hvad der skal ske herfra må vi nu se på, men vi tager en ‘timeout’ og lukker selskabet med koncernen selv som største kreditor.”

Læs også: 3 steder i Aarhus med take away for gourmetelskere

Strid med eksterne stadeholdere

Siden sommeren 2020 har madmarkedets ledelse været i konflikt med en række af de eksterne stadeholdere, som i juni fik opsagt deres lejemål med tre måneders varsel.

Dengang lød forklaringen, at madmarkedet skulle fortsætte i eget regi og uden eksterne stadeholdere. Stadeholderne valgte at indbringe opsigelserne for Fogedretten.

Ifølge Århus Stiftstidende mødte de nu fem resterende eksterne stadeholdere en låst dør, da de fredag den 13. november mødte op på madmarkedet for at gøre klar til dagens kunder.

SU-venligt

Se alle