Hvorfor altid prøve det, du kender, når Aarhus byder på masser af spændende nye steder at stille sulten? Vi giver dig tre bud på spisesteder, som er åbnet i 2019, der bør stå på din gastronomiske to do.

Guiden har tidligere været bragt i Århus Stiftstidende

Mamma Mia!
Restaurant Mamma’s, Frue Kirkeplads 1, 8000 Aarhus C

Elsker du italiensk mad? Så vil du også elske Mamma’s! Den italienske restaurant på Frue Kirkeplads er det fjerde skud på stammen i restaurantkæden Madklubbens indtog i Aarhus, og der er tale om en stor familierestaurant i de lokaler, der tidligere husede den kinesiske restaurant Lotus. Kortet er på klassisk italiensk manér delt op i antipasti, pasta, pizza, desserter – og et stort udvalg af retter tiltænkt børnene – og har du svært ved at vælge, kan du for 350 kroner per person få Mamma’s Family Feast til hele bordet: Syv retter i tre serveringer som delemad. Bum! For blot 100 kroner ekstra er der vin ad libitum til madgildet – så skal det nok blive en god aften!

Royals nye stjerne
Restaurant Atrium, Store Torv 4, 8000 Aarhus C

Det er ikke hvem som helst, der står bag Hotel Royals restaurant Atrium, der slog dørene op i sommeren 2019: Kokkene Søren Jakobsen og William Jørgensen ejer Michelinbelønnede Gastromé, og den nye hotelrestaurant satser da også, ligesom Gastromé, på fransk inspireret mad med et nordisk twist. Hos Restaurant Atrium kan du blandt andet få oksetatar med peberrod og dansk frilandsgris med majs, sennep og enebær – og skal det være lidt ekstravagant, må du ikke gå glip af restaurantens kaviar med blinis, creme fraiche og rødløg. Lækkert, lækkert og lækkert! Er du sulten efter den helt store omgang, er der ingen vej uden om Atriums sæsonmenu med fem retter til 795 kroner.

Persisk palads på Frederiks Plads
Restaurant Sultan Palads, Frederiks Plads 20, 8000 Aarhus C

Er du vild med kebab – og ikke bare den hurtige durum, men som en rigtig grillret – så vil du elske den nye restaurant Sultan Palads, der ligger i ét af de nye byggerier på Frederiks Plads. Her får du serveret skøn persisk og tyrkisk mad, og der er ikke mindst gode muligheder for at få en tyrkisk kebab eller en persisk kabab lige efter din smag. Er du en del af et større selskab, kan I med fordel bestille familieretter til hele bordet: For eksempel 12 spyd og døner kebab med ris, bulgur, grillet tomat, grillet peberfrugt, blandet salat, syltede grøntsager, tzatziki og humus. Er der plads i maven til mere, må du ikke snyde dig selv for en omgang sød baklava til dessert. Mums!