Foto: Letz Sushi

3 steder i Aarhus med take away for gourmetelskere

En god omgang take away kan sagtens tilfredsstille selv de mest kræsne munde. Her får du tre bud på steder i byen, der serverer take away til gourmanden.

Italienske fristelser

Grappa Deli, Skt. Clemens Stræde 8, 8000 Aarhus C

Det er faktisk ret nemt at tage en tur til Støvlelandet uden at krydse hverken by- eller landegrænsen: Du skal nemlig bare smutte forbi den fine Grappa Deli, der med egne ord står for det bedste af, hvad Italien kan tilbyde. Take away-menuen består blandt andet af den romerske scrocchiarella-pizza med langtidshævet surdejsbund og fyld som for eksempel mozzarella, parmaskinke, pesto og rucola eller mozzarella, spicy salami, oliven, syltet grøn chili og rødløg. Mmh! Du kan også sætte tænderne i en panini eller foccaciasandwich med forskelligt fyld, nyde en frisk salat eller spice dagen op med Salumi misti: Italienske skinker, salami, pølser, bøffelmozzarella, specialiteter, brød og pesto. Psst: Befinder du dig i Risskov og omegn, kan du besøge Grappa Deli på Nordre Strandvej 39.

Frokost a la Frederikshøj

anx, Oddervej 19-21, 8000 Aarhus C

Klassiske frokostfavoritter med respekt for traditionerne og en skefuld nytænkning på toppen. Det er konceptet hos anx, Michelinrestauranten Frederikshøjs lillebror, hvor du kan få take away-smørrebrød af den slags, der får din almindelige rugbrødsmad til at skamme sig. Vælg tre stykker uspecificeret smørrebrød for 185 kroner, eller gå om bord i nye favoritter som for eksempel ”Brændende kærlighed på vores måde med kartofler og bacon,” ”Hønsesalat med asier, æbler og sprødt kyllingeskind” og ”Gammeldags modnede sild med spejlæg, peberrod, selleri og nye løg.” Halleluja! Der er også mulighed for at nyde herlighederne i huset hos Anx, hvis du foretrækker det – menukortet for en frokost dér indeholder ud over smørrebrød også klassikere som for eksempel tarteletter og fiskeretter. Bonusinfo: Anx ”afløser” Frederikshøjs tidligere deli F-Høj, som havde hjemme på Grønnegade.

Sushi med stil

Letz Sushi, Guldsmedgade 33 og M.P. Bruuns Gade 54, 8000 Aarhus C

En klassisk og lækker take away-specialitet er sushi, og sushikæden Letz Sushi står for en både velsmagende og samvittighedsfuld slags af den japanske spise: For eksempel er fisk og skaldyr enten fuldt ud certificeret inden for bæredygtigt fiskeri og ansvarligt opdræt eller fra skånsomt, nordisk kystfiskeri, ligesom servietter, take away-poser og andre papirprodukter er lavet af FSC-certificeret træ. God stil! Fra take away-menuen kan du enten selv blande dine favoritter blandt sushiruller, starters, sticks og desserter, eller du kan vælge en af de spændende menuer, Letz Sushi selv har sammensat. Er det middag for én, kan du for eksempel snuppe en ”Single Sailor”, og er I flere om at dele, kan I kaste jer over ”Long Time No Sea” eller ”All Aboard til 4” med både starters, sticks og sushi.