Foto: Det Glade Vanvid

En sommeraften med det hele hos Det Glade Vanvid

Udsigt til vandet med de vuggende både, der ligger til i den hyggelige, gamle lystbådehavn i Aarhus. Det er, hvad du får, når du sætter dig til rette hos Det Glade Vanvid. Her kan du nyde en smagfuld gourmetoplevelse, hvor intet mangler. 

Det Glade Vanvid i Aarhus har sammensat en sommermenu, som oser af stemning, smag og ikke mindst sommer. Den kan opleves hele sommeren frem til den 7. august i restauranten, som ligger hyggeligt placeret ved havnen med Aarhus Ø i baggrunden.

Læs også: 13 Michelin-nævnte Restauranter i Aarhus

Læn dig tilbage og lad dig forkæle

Konceptet hos Det Glade Vanvid er simpelt, og det eneste du skal tænke på er at nyde aftenen. Alle gæster ankommer kl. 18:30, hvor hvert selskab tager plads ved eget bord, som man på forhånd har booket. 

På bordene venter friskskænkede bobler og en spændende sommerappetizer. Den byder henover sommeren på kold og læskende tomatbouillon med jordskokker, grøn mynte og tapioka perler med koldpresset olivenolie – toppet med pikante nuancer. 

Nøje udvalgt 4-retters servering

4-retters menu
Foto: Det Glade Vanvid

Hos Det Glade Vanvid har man ikke et langt a la carte menukort, og det er der en helt særlig grund til. Restauranten udvælger nemlig nøje en 4-retters menu, som er fast i perioden. 

På den måde kan Det Glade Vanvid fokusere på hver en detalje i menuen. Desuden er madspildet minimalt, da de ved præcis, hvad og hvor meget, der skal laves. 

Menuen sammensættes, ud fra sæsonens råvarer, af de to brødre Lasse og Michael Koch, der står bag Det Glade Vanvid. De to har tilsammen intet mindre end 25 års erfaring med at sammensætte de helt rigtige smage. På den baggrund skabes rammerne for en oplevelse ud over det sædvanlige. 

For de to brødre er det vigtigt, at menuen sammensættes med stor respekt for råvarerne og for bæredygtighed. Derfor er fokus også på at udnytte råvarerne på bedst mulig vis, så det både kommer smagen og naturen til gode. 

Forfriskende sommermenu frem til den 7. august

Forret
Foto: Det Glade Vanvid

I sommermenuen efterfølges appetizeren af en forret, der kort fortalt består af pocheret skærising med asparges, bælgærter, kefir-vinagrette samt soufflé på letrøget ørred og unghane. 

Hovedretten byder, også kort fortalt, på glaseret dansk gris med sprød panade på knuste Verdi kartofler og flæskesvær. Hertil krokette på Pommes Macaire med en lækker og sommerlig persille blanquette sauce. 

Og hvad er sommer uden jordbær? Desserten har selvfølgelig den danske sommerfavorit med i tre forskellige, spændende former. I sommerdesserten indgår også rabarberpuré i karamelliseret butterdej og hvid chokolademousse. 

Aftenen afluttes med kaffe og sødt samt et glas velvalgt avec.

Vine for enhver smag – og ingen regning der løber løbsk

Vinudvalg hos Det Glade Vanvid
Foto: Det Glade Vanvid

En sommeraften hos Det Glade Vanvid inkluderer et udvalg af syv forskellige vine. I vinbaren er der både hvidvine, rødvine og dessertvin, som er særligt udvalgte og komplimenterer sommermenuen perfekt. 

Uanset om du er til frugtig vin, lidt tør vin eller kraftig vin, så er der noget, du vil kunne lide i vinudvalget. Derudover er der også sodavand, øl og alkoholfrie alternativer, som er inkluderet i prisen. Man kan altså få så meget, som man ønsker, når man nyder en aften hos Det Glade Vanvid. Uden frygt for at regningen løber løbsk. 

Læs også: 7 madoplevelser på Frederiksbjerg

Gourmet i uformelle rammer

Uformel stemning
Foto: Det Glade Vanvid

Selvom maden hos Det Glade Vanvid er i topklasse, er stemningen stadig helt nede på jorden. Du skal blot læne dig tilbage, mens tjenerne vil gøre deres ypperste for, at du skal føle dig godt tilpas. 

Du vil opleve en lun stemning i den hyggelige restaurant, hvor nærværet indfinder sig, så snart du sætter dig til bords og kigger ud over den smukke lystbådehavn. 

Konceptet, med at alle aftenens gæster ankommer kl. 18:30, giver en særlig, intim stemning, da der ikke er forstyrrelser med gæster, der kommer og går. 

Menuen præsenteres også for alle, og hver ret serveres på samme tid, hvilket gør det nemt for køkkenet at servere hver enkelt ret perfekt tilberedt til fordel for gæsterne. 

Forkælelse hører ikke kun til i weekenden

Dessert
Foto: Det Glade Vanvid

Sommeren skal nydes, og hvorfor begrænse det til weekenderne? Hos Det Glade Vanvid kan du for bare 499 kr. opleve en aften med det hele og den skønne sommermenu, når du booker bord til en hverdagsaften mandag-onsdag. Torsdage er prisen 599 kr.

Passer weekenden dig alligevel bedre, kan du naturligvis også booke bord til fredage og lørdage, hvor prisen for den helstøbte gourmetoplevelse hos Det Glade Vanvid er 699 kr.  

Så er det bare at invitere din bedre halvdel, gode venner eller hvem, der fortjener en aften med fuld sommerforkælelse hos Det Glade Vanvid i Aarhus. 

Læs mere om Det Glade Vanvid og book bord her.