Foto: Frederikshøj

Michelin 2024: Nu har vi 13 Michelin-nævnte restauranter i Aarhus

MICHELIN Guide Nordic Countries 2024 er blevet afholdt, hvor MICHELIN kunne afsløre de nye restauranter, der har gjort sig fortjent til de eftertragtede stjerner. Som aarhusianer er der god grund til at være stolt af årets kåring.

Blandt de 42 nye nordiske Michelin-restauranter, har Aarhus nu hele 13 Michelin-nævnte restauranter. Syv restauranter i Aarhus har nemlig Michelinstjerner, to har Michelin-udmærkelsen Bib Gourmand, og yderligere fire restauranter er nævnt i Michelinguiden. Se hvilke restauranter i guiden her.

Læs også: Hvad er den bedste gourmetrestaurant i Aarhus? Her er 11 gode bud

Frederikshøj – En del af toppen for danske Michelin restauranter

Michelin Restauranter Aarhus
Foto: Frederikshøj

Stjerner: 2 Michelinstjerner

Toppen af poppen blandt Michelinrestauranter i Aarhus må være Frederikshøj med sine to flotte Michelinstjerner. Frederikshøj, som ligger på Oddervej, er luksuriøs og moderne. Man får en spiseoplevelse, hvor lyde, farver, følelser, dufte og smage kulminerer. 

Der er øje for enhver detalje, og intet er overladt til tilfældighederne, når du spiser på Frederikshøj. Menuen tager afsæt i årstiden og kokkenes kreativitet, som de har frihed til at slippe løs. 

Domestic – Fokus på gastronomi og bæredygtighed sikrer restauranten to stjerner

Michelin Restauranter Aarhus
Foto: Restaurant Domestic

Stjerner: 1 Michelinstjerne og 1 grøn Michelinstjerne

I Mejlgade ligger Domestic, som udmærker sig med hele to Michelinstjerner. Restauranten har nemlig både en almindelig og en grøn stjerne. Hos Domestic er nøgleordene “lokalt, bæredygtigt og nærværende”. 

Domestic bruger udelukkende danske råvarer, og med spændende teknikker, kreativitet og fantasi kreerer Michelinrestauranten retter i verdensklasse. Menuen følger sæsonen, og derfor skifter den ofte, da udgangspunktet er de tilgængelige råvarer. 

Gastromé – En af Aarhus Michelin restauranter med fra eget lille landbrug

Michelin Restauranter Aarhus
Foto: Gastrome

Stjerner: 1 Michelinstjerne

Hos Gastromé i Risskov kan du opleve klassisk gastronomi med inspiration fra det nordiske køkken kombineret med franske traditioner. Menuen baserer sig på sæsonernes lokale råvarer.

Som noget helt unikt har Gastromé sit eget mini-landbrug, som de kalder “The Garden”. Her dyrkes urter, rodfrugter, bær, æbler og honning, men de holder eksempelvis også høns. Alt dette produceres til brug i retterne i restauranten.

Det lille landbrug drives i samarbejde med Kofoedskole og Aarhus Kommune, hvor udsatte hjælper til og selv gror mindst lige så meget som afgrøderne. 

Substans – En af de Michelin restauranter hvor kokke får frie tøjler

Michelin Restauranter Aarhus
Foto: Restaurant Substans

Stjerner: 1 Michelinstjerne

Endnu en Michelinrestaurant har sin beliggenhed på Aarhus Ø; nemlig Substans. Hos Substans får du en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige. Kokkene er ikke bundet af dogmer, men har frihed til at sammensætte spændende retter ud fra lokale og sæsonaktuelle råvarer. 

Substans ligger på øverste etage af Pakhusene, hvor du kan nyde udsigten over Aarhus Ø. Restauranten er lys og indrettet i 60’er stil med stilrene og naturlige materialer, som gør Substans til et helt unikt og hyggeligt sted. 

Hærværk – Gourmet med aktuelle råvarer bærer frugt

Foto: Hærværk

Stjerner: 1 grøn Michelinstjerne

Med en flot grøn Michelinstjerne er aarhusianske Hærværk med i Michelinguiden. Restauranten, der ligger på Frederiks Allé, har fokus på økologiske råvarer i sine retter, som bærer præg af det jordnære og naturlige. 

Køkkenet er legende og kreativt, netop fordi der tages udgangspunkt i de aktuelle råvarer på ugebasis. Men én ting, du kan være sikker på hos Hærværk, er, at du får en kompromisløs gourmetoplevelse. 

Molskroen – Den idylliske kro ved Ebeltoft er bemærket for deres økologi og lokale råvarer

Foto: Molskroen

Stjerner: 1 grøn Michelinstjerne

Molskroen, der ligger idyllisk ved Femmøller Strand i Ebeltoft, har sikret sig en grøn Michelinstjerne for sin dybe dedikation til bæredygtighed. Her kan du nyde både klassiske franske retter og moderne fortolkninger på deres hyggelige terrasse med havudsigt. Med en passion for lokale råvarer samarbejder kokken med en økologisk landmand fra området, hvilket sikrer friskhed og kvalitet i hver bid.

Molskroen består af to dejlige spisesteder: Molskroen Brasserie og Molskroen Gourmet. Begge steder stræber efter at være blandt de bedste i Mols og Østjylland.

Moment – Den grønne restaurant bemærkes mellem Michelin restauranter i Danmark

Michelin Restauranter Aarhus
Foto: Moment

Stjerner: 1 grøn Michelinstjerne

Restaurant Moment, gemt i den grønne landsby Friland, har fået en grøn Michelinstjerne for deres kreative og bæredygtige tilgang til madlavning. Her får grøntsager hovedrollen i et køkken, der er helt dedikeret til bæredygtighed.

Køkkenet er vegetarisk med et twist, hvor retterne bedst kan beskrives som ‘plantestyrede’. Gæsterne kan vælge mellem smagsmenuer, der er ‘altædende’, vegetariske eller veganske, tilpasset alle smagsløg. Hos Moment er hver middag en fest for både sanser og samvittighed, hvor grøntsagerne får lov til at skinne som stjernerne i en kulinarisk forestilling.

Pondus – Det enkle og moderne har skaffet en Michelins Bib Gourmand

Foto: Pondus

Udmærkelsen Bib Gourmand gives også af Michelin, og restauranter, der er modtagere af den, er derfor også med i Michelinguiden. Bib Gourmand titlen tildeles restauranter, som serverer veltillavet mad til rimelige priser. I Aarhus har vi hele tre restauranter med den fornemme titel. 

Pondus er lillesøster til Substans og ligger hyggeligt placeret ved åen i Aarhus. Restauranten er inspireret af det enkle og moderne bistrokøkken lavet med sæsonens danske råvarer. Med Pondus’ flotte Bib Gourmand titel kan du forvente virkelig lækker mad til rimelige priser. 

anx – Moderne smørrebrød æret med Michelins Bib Gourmand

Foto: anx

Endnu en Bib Gourmand titel tilhører en aarhusiansk restaurant, nemlig anx. Restauranten hører til Frederikshøj, men hos anx serveres frokost i form af moderne smørrebrød. 

Du vil opleve klassiske, danske frokostfavoritter, som kokkene har nytænkt. Kvaliteten og dedikationen er den samme, som du kan opleve på Michelinrestauranten Frederikshøj. 

Restaurant ET – Dansk kreativitet får dem nævnt i Michelinguiden

Foto: Restaurant ET

Udover restauranterne med de flotte Michelinstjerner og Bib Gourmand titler, er der yderligere fire fantastiske restauranter i Aarhus, som er med i Michelinguiden.

Restaurant ET i Mindegade serverer autentisk fransk mad, som laves med dansk kreativitet. Menuen indeholder noget for de fleste, og stemningen er ligeledes uformel. Der er fokus på enkelthed, og du vil opleve en hyggelig brasserie-stemning. 

Ghrelin – Fortjent omtale mellem Aarhus Michelin restauranter

Aarhus Ø huser endnu en Michelinfavorit. Restauranten Ghrelin er nemlig også nævnt i guiden. Ghrelin har en passion for det europæiske køkken samt det ærlige og enkle. Besøger du Ghrelin, kan du forvente en uforglemmelig oplevelse med udsøgt mad og vin. Tjenerne er nede på jorden, og rammerne er utrolig smukke. 

Møf – Kærligheden til kvalitetsgastronomi fik dem nævnt i Michelinguiden

Foto: MØF

Restaurant Møf ligger på Vesterport, og det centrale er kærligheden til mad, råvarer og vin, som har resulteret i en Bib Gourmand titel fra Michelin. Som noget helt unikt kan du hos Møf komme helt tæt på tilblivelsen af din mad. 

Du kan nemlig vælge at tage plads i madbaren, hvor du kan følge med i, hvad der sker i køkkenet. Her har du altså udsyn til hjertet af Møf, mens du har mulighed for at få en sludder med dem, der står bag. 

Atelier 33 – Parisisk stemning i hjertet af Århus får dem nævnt

Michelin Restauranter Aarhus
Foto: Atelier 33

Forestil dig at sidde på en hyggelig parisisk bistro, men i lille Århus. Atelier 33 tager dig på en kulinarisk rejse til Frankrig med deres menu, som byder på alt fra bouillabaisse til Paris-Brest og et imponerende udvalg af bordeaux-vine. Her er atmosfæren varm og indbydende, præcis som på en klassisk fransk bistro. Men selvom smagene er franske, er råvarerne danske og nøje udvalgte for at skabe velsmagende og autentiske retter.

Til frokost kan du nyde lettere favoritter som en sprød croque madame, mens middagsmenuen frister med både à la carte og en spændende 4-retters overraskelsesmenu. Uanset hvad du vælger, vil Atelier 33’s charmerende omgivelser og delikate retter få dig til at føle, at du er trådt ind i en lille bid af Frankrig.