KONKURRENCE Aarhusiansk køkkenchef stiller op i landsdækkende konkurrence om at blive Årets Sild.
Køkkenchef Jannie Våtevik fra Kähler Spisesalon på M.P. Bruunsgade skal forsvare Aarhus, når hun den 10. april stiller op i den landsdækkende kokkekonkurrence “Årets Sild” i Hirtshals. Målet er at finde den perfekte marinade til gammeldags modnede sild, og fem restauranter fra hele landet dyster i konkurrencen.
“Vi har netop testsmagt sildene, og vi er meget tilfredse med resultatet. Vi kan afsløre så meget som at vores sild har en dejlig krydret og dyb smag. Til marinaden har vi eksperimenteret med brun farin, og så har vi tilsat appelsin, fordi vi synes, at appelsinsmagen går så utrolig godt til årets bjesk, som er med havtorn,” siger Jannie Våtevik i en pressemeddelelse.
Læs også: Årets kok er fra Aarhus
Eksperter kårer vinder
De andre deltagere i konkurrencen er Restaurant Lilleheden ved Hirtshals, Mortens Kro i Aalborg, Øl & Brød i København og Restaurant Palægade i København. Vinderen kåres af en dommerkomité bestående af smørrebrødseksperten Adam Aamann, sølvvinder af Bocuse d’Or-kokkeprisen Jeppe Foldager og præsidiemedlem i Cordon Bleu de St. Esprit Dennis Kindberg.
Konkurrencen er arrangeret af Kattegat Seafood A/S, og vinderen af “Årets Sild” får sin sildeopskrift blive sat i produktion hos firmaet.
Læs også: 5 Aarhus-kokke du skal følge på Instagram
Læs også: Aarhus-talenter blandt årets bedste