Foto: Nicolas Min Jørgensen, Substans

5 Aarhus-kokke du skal følge på Instagram

GUIDE Vi har fundet 5 aarhusianske kokke, som får dit mundvand til at løbe på Instagram.

Instagram er efterhånden installeret på rigtig mange mobiler i det ganske land, og madfotos er som bekendt the name of the game i en sværm af solnedgange, selfies og fitness-snaps. Her er 5 arhusianske kokke, som formår at få dit mundvand til at løbe på Instagram.

Michelinmad fra Frederiksgade
Køkkenchef Nicolas Min Jørgensen, Restaurant Substans, Aarhus C (@Nicolas_substans)

Med en følgerskare på næsten 3.000 personer er Nicolas Min Jørgensen fra Michelin-restauranten Substans på Frederiksgade den aarhusianske kok, der har flest følgere på Instagram. Nicolas, der også er kaptajn på det danske kokkelandshold, poster typisk et billede om dagen, og du kan ikke undgå at få få et hul i maven, når du kigger på de smukke billeder af den lokale Michelin-mad. I den kommende weekend deltager Nicolas i konkurrencen ’Årets kok 2016’, og vi ønsker held og lykke!

Fra hotdogs til gourmetretter
Souschef Johannas Fjallheim Kier-Hansen, Restaurant Veto, Aarhus C, Johannskier

Johannas Kier-Hansen har til dagligt sin gang på den nye Restaurant Veto i Jægergårdsgade, som kører et nordisk-asiatisk køkken og for nylig har scoret fem flotte stjerner i Jyllands-Posten. Når du ruller ned igennem profilen, finder du billeder alt fra hotdogs til gourmetretter af højeste klasse, og de knap 200 følgere har fornøjelsen af at se et nyt billede et par gange om ugen. Sammen med Nicolas Jørgensen er Johannas i øvrigt også i finalen til ’Årets kok’. Go get ’em!

Følg Smag Aarhus på Instagram

Farverige fotos med lokale råvarer
Medejer Christoffer Norton, Restaurant Domestic, Aarhus C (@Christoffernorton)

Kokken Christoffer Norton har sin daglige gang hos Mejlgades gastronomiske flagskib Restaurant Domestic og deler primært betagende billeder fra spisestedet. Du vil hurtigt blive overvældet af de farverige madbilleder med anderledes, lokale råvarer, som kokken deler med sine 350 følgere. Hvis du kan lide at stege i smør, så skynd dig ind og tag et kig på Christoffers seneste billede. Han poster desværre kun omkring et billede om ugen, men de er hele ventetiden værd.

Menuer fra alle verdenshjørner
Køkkenchef Kasper Pelle Christensen, Nordisk Spisehus, Aarhus C (@Kasper_Pelle)

Kasper Christensen styrer sammen med kollegaen Jacob Freitag (@jacobfreitag) køkkenet på Nordisk Spisehus, der serverer Michelin-menuer fra alverdens verdenshjørner. Derfor er det også enormt flotte retter, der præger hans profil og deles med de 250 følgere. Det seneste billede består af kammusling, boghvede og løvstikke i en sammenhæng, som du ikke kan forestille dig. Fra den 3. marts står der i øvrigt svensk Michelin-mad på menuen på restauranten, så mon ikke vi får nogle billeder af det?

Latteart af bedste skuffe
Ejer Søren Stiller Markussen, Great Coffee, Aarhus C (@Greatcoffee_aarhus)

Selvom han er uddannet konditor og ikke kok, tillader vi os at tage den aarhusianske kaffestolthed Søren Stiller Markussen med i denne guide til gastronomiske aarhusianere på Instagram. Han serverer nemlig mundvandsdrivende fotos i stor stil på sin profil, der har knap 2.000 følgere. Vil du se latteart fra bedste skuffe, er du kommet til det rigtige sted, og vil du have i indsigt i kaffens verden, er det bare om at klikke ”følg”. Søren har vundet mange baristapriser, og senest blev det til en guldmedalje ved Barista DM i 2015.

Følg Smag Aarhus på Instagram