Foto: Restaurant Mellemrum

Årets Kok er fra Aarhus

PRIS Køkkenchef fra aarhusiansk restaurant er netop blevet kåret som Årets Kok i Danmark.

Køkkenchef Mikkel Laursen fra Restaurant Mellemrum på Fredens Torv i Aarhus løb i søndags med sejren og titlen som Årets Kok i Herning. Han har tidligere vundet en andenplads til Årets Kok i 2014 og en finaleplads til Årets Kok i 2015.

”Det er fantastisk. Jeg tror ikke, det har bundfældet sig endnu. Der går nok et par timer. Jeg satser på ærlig madlavning og ikke så mange tricks. Det er ikke nødvendigvis super smukt, men det smager godt,” siger Mikkel Laursen til TV2.

Læs også: Michelinstjernerne er landet i Aarhus

Problemer med porcheret æg
Konkurrencens menu bestod af pocheret æg, cowboytoast og hummer, klassisk kylling på tre måder og en dessert med blandt andet stikkelsbær og chokolade. På trods af sejren voldte forretten i form af pocheret æg kokken problemer.

”Jeg har ikke pocheret et æg i 10 år, så det blev ikke særlig pænt. Men blommen havde den rigtige konsistens og løb,” siger Mikkel Laursen.

Mikkel Laursen er født i 1985 og har siden 2011 været en del af det danske kokkelandshold, hvor han har været med til både VM og OL. På en andenplads i konkurrencen kom Magnus Mondrup Knudsen fra københavnske Formel B, mens tredjepladsen blev indtaget af Rasmus Kofoed Sørensen fra Radisson Blu Scandinavia Hotel.

Læs også: 6 spisesteder du skal glæde dig til