Foto: David Bread Head

9 steder, du kan få varme hveder i Aarhus

Store bededag er lige om hjørnet – og selvom dagen ikke længere er en helligdag, det betyder selvfølgelig stadig, at det er tid til varme hveder i Aarhus. Vi har fundet ni steder i Aarhus, hvor du kan købe en formidabel variant af den bløde, hvide bolle.

Læs også: Guide: 5 suveræne stjerneskud i Aarhus

Hos Mor Anna i Mejlgade

Mor Anna
Foto: Mor Anna

Send en kærlig tanke til en mor, du holder af, og smut forbi Mor Anna i Mejlgade efter årets hvedehøst. Hos Casablanca-familiens egen bager får du, som Mor Anna selv skriver, “skønne hvedeknopper med dejlig smag af kardemomme.” Simpelt og godt! Hvederne koster 12 kroner stykker, mens du får fire for 34.

Hvor: Mor Anna, Mejlgade 5, 8000 Aarhus C

Smørbagt ved åen

Briancon hveder århus
Foto: Briancon

Gør Store bededag til noget særligt med de smørbagte (og det er 100 procent smør!) hveder fra åens bagerdarling, Briançon. Her får du 10 skønne stykker for 100 kroner eller seks stykker for 69 kroner. – og kan du kun spise én (men hvem kan kun det?!), koster det 14 kroner.

Hvor: Briançon, Åboulevarden 53, 8000 Aarhus C

Aarhus-klassiker med kardemomme

SchweizerBageriet
Foto: SchweizerBageriet

Læg vejen forbi byens ældste bageri (dørene blev åbnet første gang i 1898!), og bed om en omgang herlige hvedeknopper til helligdagen. Hos SchweizerBageriet er det bløde bagværk bagt med groft kardemomme og til en særdeles god pris: En enkelt for 10 kroner og 10 for 55 kroner. Bum.

Hvor: SchweizerBageriet, M.P. Bruuns Gade 56, 8000 Aarhus C

Hveder med surdej og citronskal

Jumbo hveder aarhus
Foto: Jumbo hveder aarhus

Der er ofte rift om sæsonbagværket hos Jumbo (så du køen til fastelavnsbollerne!?), og lur os, om ikke også årets hveder er i høj kurs hos bageriet. De er bagt på surdej og indeholder friskkværnet kardemomme og citronskal: klassisk med et twist – til 18 kroner stykket. Psst: Hvederne kan forudbestilles på Jumbos webshop.

Hvor: Jumbo Bakery & Eatery, Mindet 4 og Ankersgade 12, 8000 Aarhus C

Emma Emmas variant

Emma Emma
Foto: Emma Emma

“Jeg elsker elsker elsker varme hveder” skriver Emma Hamann, der er kvinden bag den altid spændende Emma Emma, på Instagram – og derfor kan du naturligvis få hveder på Gammel Munkegade på torsdag. De står til 15 kroner stykket eller fire for en 50’er, og så får du tilmed en hjemmerørt smør med hindbær til. Sådan!

Hvor: Emma Emma, Gammel Munkegade 5, 8000 Aarhus C

MIB bededags-hveder

MIB hveder aarhus
Foto: MIB

Sving forbi et af byens MIB-bagerier, og snup en pose friskbagte hveder med hjem. Herlighederne er efter traditionel opskrift med kardemomme og rigtig smør – ja tak! – og du får fire med dig i posen for 55 kroner. Er hveden blot til at snacke på vejen, får du en enkelt for 15 kroner.

Hvor: Alle MIBs bagerier

BreadHead-bagværk

Hveder i Aarhus
Foto: David Bread Head

Der er naturligvis også hveder på hylderne hos DavidBreadHead Baking Studio: Masser af smør og kardemomme, håndrullet og “ja, det er egentlig bare en god hvede – ikke så meget fint pjat,” skriver DavidBreadHead selv. Her får du en enkelt hvede for 15 kroner og fire stykker for 50. 

Hvor: DavidBreadHead, J.M. Mørks Gade 7, 8000 Aarhus C og Ny Munkegade 4b, 8000 Aarhus C

Hveder uden hvede

For Emma
Foto: For Emma

Selvom du ikke tåler eller spiser gluten, skal du da ikke snydes for en go’ hvede: Stik forbi den gluten- og laktosefrie For Emma på Vestergade, der byder på bløde, luftige glutenfri, veganske hveder (uden hvede!). Indehaver Helle skriver, at hvederne både kan spises friske og ristede – og at de stadig er supergode efter en omgang frys. Perfekt! Seks hveder uden hvede står til 60 kroner.

Hvor: For Emma, Vestergade 15, 8000 Aarhus C

Det søde to go

Se alle