Foto: Highway 51 Diner

3 steder i Aarhus med mageløse milkshakes

Smagen af sommer er kølig og cremet! Vi har fundet tre bud på steder, der serverer iskolde milkshakes.

Guiden har tidligere været bragt i Århus Stiftstidende

Den amerikanske version
Highway 51 Diner, M.P. Bruuns Gade 42, 8000 Aarhus C

Vil du slubre din milkshake i amerikanske omgivelser? Så er det Highway 51 Diner, du skal søge til i sommervarmen: Det amerikanske spisested på M.P. Bruuns Gade har hyggelige båse, masser af Elvis-billeder på væggene og naturligvis et godt udvalg af kolde shakes i den søde afdeling. Trænger du til et skud koffein, så prøv en Highway 51 Milkshake med kaffe, jordbær, banan, vanilje samt Oreo eller chokolade, og skal det være lidt ud over det sædvanlige, er det en Milkcow Milkshake, du skal aflægge bestilling på: Vanilje-, jordbær- eller chokolademilkshake toppet med minidonut, vaffel og flødeskum. Sådan! Er appetitten ekstra stor, kan du eventuelt supplere din shake med én af dinerens burgere: Måske en Original Memphis Bacon Cheese med oksebøf, bacon, cheddar, mayonnaise, salat, tomat og syltet agurk?

Mammas milkshake
Mammis Gelato, Rosensgade 34, st.tv. og Jægergårdsgade 66, 8000 Aarhus C

Er det en milkshake med italiensk fortegn, du craver, skal du besøge Mammis Gelato. Her er det ikke is, der er i din milkshake, men gelato, og den italienske specialitet indeholder, modsat klassisk is, kun 2-9 procent fedt og 25-35 procent luft. Lækkert! Milkshaken er lavet på to kugler gelato, du selv vælger, sødmælk samt hindbær-, karamel- eller chokoladesauce – og så er den toppet med flødeskum. Halleluja! Kan du klemme mere ned, så snup også et bæger gelato med én (eller to?) af butikkens 14 varianter. Bonusinfo: Mammis Gelato åbnede i foråret en ny butik på Jægergårdsgade med plads til siddende gæster, så skulle sommervejret vise sig fra den grå side, kan du nyde din milkshake eller gelato på bløde velourstole med udsigt til grønne planter og lysekroner.

Masser af shakes
Toast It, Klostergade 68, 8000 Aarhus C

Det kan godt være svært at beslutte sig for, hvilken milkshake du skal væde ganen med, når du besøger Toast It på Klostergade – toastbaren byder nemlig på hele ni forskellige slags! Prøv for eksempel en Merry Cherry med amarenakirsebær, øko-sødmælk, mørk chokolade og vaniljeis, vælg en frisk udgave med passionsfrugt, øko-sødmælk og vaniljeis eller gå all in på det søde og salte med en milkshake med hjemmelavet saltkaramel, øko-sødmælk og vaniljeis. Bum! Er en shake ikke nok til at stille din sult, kan du supplere med en af stedets surdejstoast, for eksempel sæsonens Little Italy med hjemmelavede italienske kødboller, tomatsovs, mozzarella, persillemayonnaise, frisk tomat, rucola og parmesan – og skal det være lidt mere old school, så tag en Classic med fransk landskinke, ovnbagte tomater, sennepsmayonnaise og lagret havarti.