Foto: Martin Dam Kristensen / Aarhus Festuge.

6 steder du skal spise i Festugen

GUIDE: Aarhus Festuge er altid fyldt til randen med fest, farver – og ikke mindst mad! Vi har udvalgt seks mad-steder, du ikke må gå glip af.

Der er masser af mad på programmet under Aarhus Festuge, som i år finder sted fra den 25. august til og med den 3. september. Vi har her udvalgt seks skønne kulinariske events – så er det bare med at komme afsted!

Vil du danne dig et overblik over alle de spændende mad-events under Festugen, anbefaler vi vores tidligere guide til Festugens mad-arrangementer – eller at du tjekker Festugens eget program ud. Rigtig god Festuge! 🙂

Fællesspisning på Nørre Allé
Hvad: Fællesspisning i Festugen
Hvor: Nørre Allé 23K, 8000 Aarhus C
Hvornår: 25-26-27/8 og 1-2/9 fra klokken 17.30 til 21

Mad smager bare bedst, når du kan nyde den i fællesskab med andre – og dét har PR- og eventdesignbureauet Culture Works og restauranten Frederiksgade42 forstået! Sammen åbner de derfor dørene til ungdomskirken UngK‘s smukke og moderne kirkelokaler på Nørre Allé, hvor der vil være fællesspisning med intet mindre end fire retter med et asiatisk touch på menuen. Her får du serveret muslingesuppe med fennikel og limeblade, braisseret filet af svinenakke med teriyaki, wasabi-coleslaw og en kernesalat med krydderolie. Begynder dit mundvand også at løbe?! Fællesspisningens 150 pladser bliver solgt efter først til mølle-princippet, så det er bare med at komme afsted – du kan nemlig ikke bestille en plads på forhånd. Du er velkommen fra klokken 17.30, maden bliver serveret en time senere, og alle herlighederne koster kun 65 kroner. Det kan kun blive godt!

Bazar Fest på Store Torv
Hvad: Bazar Vest rykker ind på Store Torv
Hvor: Store Torv, 8000 Aarhus C
Hvornår: 25/8 – 3/9 fra klokken 10 til 22

Der er ingen tvivl om, at der sker noget på Store Torv, du ikke må gå glip af, når Bazar Vest overtager den store plads i midtbyen. Allerede på lang afstand vil dine næsebor blive mødt af duften af grillet lammekød og brændte krydderier, og når du nærmer dig, ser du røgskyerne fra de store grills. Jo, den er god nok: Bazar Vest er kommet til midtbyen, og de har taget den vaskeægte bazar-stemning med sig fra Gellerup! Madboderne er stillet op på stribe, og du kan smage på alt, hvad dit hjerte begærer af kebab, salater, brød og dips. Bliv inspireret af det mellemøstlige køkken, og smag på en verden af nye smagsnuancer, som du bagefter kan tage med hjem til dit eget køkken. Tag en snak med kokkene bag boderne og opdag, at Mellemøsten ikke er mere end et stenkast fra Domkirken. Bazaren åbner hver dag i Festugen klokken 10, og du kan handle her helt indtil klokken 21 om aftenen.

Restaurantcrawl i midtbyen
Hvad: Forsmag på gadeplan
Hvor: Syv restauranter i hjertet af Aarhus
Hvornår: 28/8 – 30/8 fra klokken 17 til 22

Traditionen tro kan du også finde Forsmag på gadeplan i dette års festivalprogram. Her kan du besøge syv restauranter i hjertet af Aarhus, der hver inviterer til en forsmag på, hvad deres restaurant har at byde på. Hos hvert sted får du en ret og noget at drikke for 100 kroner, og så er det ellers bare op til dig at lave din egen restaurant-rute. Hvor mange restauranter, du vil besøge, er helt op til dig og din appetit! Vi foreslår, at du lader dig forføre af italienske Restaurant Gäst på Banegårdspladsen 14, inden du bevæger dig videre til Le Pagnol på Sønder Allé 29. Fortsæt turen ned ad Sønderallé, hvor du kan besøge Foodfein, og slå herefter mave med en gåtur til Vester Allé, hvor Mefisto i Festugens anledning har forvandlet FO Aarhus’ baggård til Restaurant Lækkerbiksen, der bliver aftenens sidste stop. Har du mod på at smage på alle restauranter, skal du lægge vejen forbi La Basilic på Mejlgade 85, Sallings pop-up-restaurant i Søndergade og  Grill’n Bar på Sankt Clemens Stræde 7 også. Du kan selvfølgelig også dele ruten op og tage den over flere dage – arrangementet varer nemlig fra mandag den 28. til onsdag den 30. august.

Danmarks største langbord
Hvad: Det Gode Bord
Hvor: Food Festival, Tangkrogen, 8000 Aarhus C  
Hvornår: 1/9 – 2/9 fra klokken 17.45 til 21

Aarhus er ikke kun Europæisk Kulturhovedstad i år – vi er også en del af Europæisk Gastronomiregion 2017. Det fejrer Aarhus Festuge og FOOD med det store event, Det Gode Bord, hvor der stilles op til danmarkshistoriens største langbord. Langbordet vil være delt op i otte zoner med hver sit madtema, og du vælger selv, hvilken af disse zoner du vil spise i, når du køber din billet. Du kan for eksempel tage en rejse til fremtiden og blive klogere på, hvad vi skal blive mætte af dér, når Folkeuniversitetet tilbyder en to-retters menu for 170 kroner i zonen “Feed the future”. Har du altid været fascineret af den rå og rene grønlandske natur, er det måske Nugika-zonen, du skal prøve. Her vil aspirerende unge kokke fra Grønland kreere retter baseret på råvarer fra det kolde nord for 285 kroner per billet. Et fund til prisen! Dyk nærmere ned i de otte zoner, og udvælg dig din billet her. Langbordet er at finde på Tangkrogen, hvor der i samme weekend er Food Festival. Ønsker du den helt store madoplevelse, så køb billet til begge dele, og brug dagen på festivalen, inden du sætter dig til rette hos Det Gode Bord.

Festivalmenu og gadekunst
Hvad: Claim the Streets
Hvor: Café Drudenfuss, Graven 3, 8000 Aarhus C
Hvornår: 25/8 – 3/9 fra klokken 10 til 22 

De brostensbelagte gader og gamle bygninger, der huser kreative designerbutikker, danner rammerne for det hippe Latinerkvarter. I centrum af det hele ligger Café Drudenfuss med den beplantede facade og de grønne persienner, hvorunder cafébordene altid er fyldt med gæster forgabt i samtale. Sådan vil scenen dog ikke udspille sig under Festugen! Her har Drudenfuss nemlig inviteret kvarterets lokale kunstnere, som i løbet af Festugen vil skabe et udendørsområde ved navn “Claim the Streets”. Sagt med andre ord: Gadekunsterne er løs, og de vil pryde caféen såvel som området med deres kunst! I den ånd har Drudenfuss lavet tilføjelser til sit menu- og drinkskort, så du i Festugen blandt andet kan sætte tænderne i en street food-inspireret “fiskedelle-sandwich” til 95 kroner og skylle den ned med barchefens drink “Gindrøm,” der er lavet på hjemmelavet limonade med masser af frisk citron og ingefær – og selvfølgelig gin. Skål!

Madmekka i Ridehuset
Hvad: Officermessen
Hvor: Byparken, Vester Allé 1, 8000 Aarhus C
Hvornår: 25/8 – 3/9 fra klokken 10 til 21 

Festugens centrum er uden tvivl Byparken på pladsen foran Musikhuset, der nærmest er vibrerende af liv under dette års fest. Her er der et hav af arrangementer, og du vil uden tvivl opbygge en god appetit efter et par timer hér. Heldigvis ligger Ridehuset lige i læ af festlighederne, så du behøver kun at gå få skridt, før du befinder dig midt i Festugens helt store madmekka. Her har en perlerække af aarhusianske restauranter gjort klar til at diske op med forskellige fristelser, du kan stille sulten med. Besøg for eksempel Restaurant Sårt, der er kendt for at servere sin hjemmelavede pasta i restauranten på Jægergårdsgade, eller fiskerestauranten Mefisto, hvor du kan spise dig mæt i lune fiskefrikadeller. Slå også vejen forbi Thai&Sushi, hvor du kan nyde de thailandske retter, du kender fra stedets oprindelige placering på Vesterbro Torv – og glem ikke Pedro’s Grill eller Spiselauget, som normalt har hjemme på Godsbanen. Velbekomme!