Foto: Emma Emma

5 steder hvor du kan få den obligatoriske jule-gløgg og lidt til den søde tand

Julen står for døren, og det kalder på julens mange specialiteter. En af dem er den obligatoriske gløgg. Vi giver dig her et bud på fem steder, der serverer en dejlig gløgg.

En hyggelig juleoase

Emma Emma, Gammel Munkegade 5, 8000 Aarhus C & Gedulgt, Fredensgade 41, 8000 Aarhus C

På den hyggelige café i Gammel Munkegade kan du nyde et dejligt glas gløgg, som for tredje år i træk er lavet i samarbejde med cocktailbaren Gedulgt, der har kastet sig over sit bud på den klassiske juledrik, som de leverer til Emma Emma. Gløggen serveres sammen med en lille julekage, som er lavet af caféen selv. Som et samlet tilbud koster gløggen og kagen 87 kroner. Det er dog også muligt at købe begge dele seperat. Da tilbuddet er et samarbejde mellem Emma Emma og Gedulgt, kan du også få både gløggen og kagen hos Gedulgt, når baren åbner om aftenen. Hos Emma Emma kan du være sikker på, at du kommer i julestemning – for her er der nemlig ikke sparet på julepynten. Gårdhaven er forvandlet til en lille juleoase med et tag af kristtorn med hyggelige julekugler.

Jul i gårdhaven

Åland Café, Jægergårdsgade 9, 8000 Aarhus

En anden gårdhave, der i den grad indbyder til julehygge, finder du hos Åland Café. Her pryder lyskæder, julekugler og grønt gårdhaven og skaber de helt rigtige rammer til at nyde et dejligt glas gløgg. Et glas koster 55 kroner, men smider du blot 20 kroner oveni, får du æbleskiver med i prisen. December bliver dog også fejret med ekstra gode tilbud. Her fejrer Åland Café nemlig advent med 25% rabat på alt fra menuen hver søndag aften. Derudover har de hver søndag også en adventskonkurrence med gode præmier på højkant, som du kan følge med i gennem deres instagramprofil. Præmien bliver bedre og bedre, jo tættere vi kommer på 4. advent – så du kan stadig nå at slå til!

Læs også: Ramen Takumi: Snart åbner autentisk japansk restaurant

Glühwein og lebkuchen

Cafeterie 37, Mejlgade 37, 8000 Aarhus

Cafeterie 37 har skiftet den traditionelle gløgg ud med den tyske version, glühwein, der generelt er karakteriseret ved at være mindre sød og mere krydret. Cafeterie 37’s bud på den tyske specialitet er lavet med lambrusco, honning og frisk appelsin. Til den søde tand bliver caféen i det tyske tema med deres udgave af den tyske honningkage, lebkuchen, som er lavet med fuldkorn, tørrede frugter, julekrydderier og honning. Caféen er pyntet op med gran, julekugler, julestjerner og et rødt juletræ, der fanger opmærksomheden fra forbipasserende på Mejlgade.

Ekstra magisk jul

Café Sidewalk, Åboulevarden 56-58, 8000 Aarhus C

På Café Sidewalk får du Aarhus’ bedste gløgg. Det mener barchefen hos Sidewalk i hvert fald, at han godt kan bryste sig af – for han mener at have ramt den helt perfekte kombination af ingredienser. Basen på gløggen er lavet med lækre, varme krydderier, der trækker i 2-3 dage. Den færdige gløgg er lavet med tempranillo, mørk rom, snaps, appelsinjuice, tranebærjuice og karamel, og så er den rundet af med et pift angostura. Gløggen bliver serveret med hjemmebagte brunkager, men det er også muligt at købe æbleskiver eller Sidewalks lækre jule-cheesecake til. Sidewalk har pyntet op til jul med juletræer, julekugler og en julemand, der vinker fra caféens markise. Som noget nyt i år har Sidewalk valgt at gøre julen ekstra magisk med en lille, rød og pyntet julepostkasse, hvor caféens mindste besøgende kan putte deres største juleønske i. Efterfølgende vil Sidewalk opfylde 3-5 af ønskerne og sørge for, at gaverne når frem i tide til jul.

Læs også: Til januar åbner Øens Købmand: Her kan du få alt det bedste fra hele Jylland

Den kendte gløgg

Café Englen, Studsgade 3, 8000 Aarhus C

På Café Englen kan du få en gløgg, der er fyldt med smag, og som er en smule stærk, så du er garanteret røde kinder og varme efter blot et glas eller to. Gløggen er lavet på en opskrift, der har været i brug lige så længe, som caféen har eksisteret. Mere præcis siden 1984. Café Englen fortæller i en pressemeddelelse, at gløggen er meget populær og er blevet nævnt i flere magasiner igennem årene – heriblandt Eurowoman. Gløggen serveres også her med hjemmebagte brunkager, og du får herlighederne for 85 kroner. Som noget nyt kan du nu også købe en flaske af caféens gløgg med hjem for bare 150 kroner. Er den søde tand ikke stillet efter et par brunkager, så kan du også smage de hjemmelavede brændte mandler eller en portion æbleskiver med blommemarmelade. Caféen er pyntet op med finurlige kravlenisser, julesne på vinduerne og englevinger – og vinflaskerne har fået en nissehue på toppen. Baggården er pyntet med ekstra lyskæder, og varmelamperne er tændt, så du kan nyde den fine belysning og komme i rigtig julestemning, mens du kan holde hænderne lune på et varmt glas gløgg.

Klassisk julemad

Se alle