Foto: Mikkel Berg Pedersen

Til januar åbner Øens Købmand: Her kan du få alt det bedste fra hele Jylland

Snart åbner Øens Købmand, hvor du kan få mad lavet med omtanke, med de bedste råvarer fra hele Jylland og med inspiration fra bedstemors madlavning.

Flere og flere butikker og restauranter finder vej til Aarhus Ø, som er ved at have etableret sit eget lille lokalsamfund, og nu kan øboerne altså se frem til åbningen af Øens Købmand til januar.

Hvad end du mangler morgenbrød, lun leverpostej, et dejligt stykke kage med tilhørende kaffe eller en lækker frokost, så kan du få det hele – samlet hos Øens Købmand, der holder til i markedshallen ved Nicolinehus.

Det er teamet bag Restaurant Unico og Restaurant Vestergade 51, der med deres erfaring, nu åbner et helt nyt koncept.

Med vægt på det lokale, dyrevelfærd og bæredygtighed laver købmændene mad med omtanke og bringer smagen af hele Jylland til Aarhus. Fra markerne, skovene, plantagerne, gårdene, haverne, øerne, fjordene og havet og direkte til din tallerken.

Med bedstemor i køkkenet

Konceptet omkring Øens Købmand blev udviklet på baggrund af en helt speciel rollemodel. For ejeren Anders Udengaard og kæresten Josephine Leth Kaack, der også er køkkenchef på Restaurant Unico, har bedstemor nemlig spillet en helt speciel rolle.

“Både Josephine og jeg har haft bedstemødre, som har lavet traditionelle bedstemor retter, som du kender dem bedst,” lyder det fra Anders Udengaard.

Derfor bliver det hos Øens Købmand muligt at nyde lækre aftensmåltider, der tager inspiration i Anders og Josephines bedstemødres opskrifter. Du kan for eksempel se frem til mormor Jyttes lune frikadeller eller farmor Ellys sydende grydekylling.

Til morgenbordet, frokosten eller madpakken

I den lokale bager kan du se frem til surdejsbrød, der er lavet med kærlighed med mel og kerner direkte fra Samsø.

Om det er til morgenbordet, frokosten, madpakken eller salaten ved aftensbordet, kan du få brød til enhver anledning. Rugbrød, ølandsbrød, samsøhvedebrrød, rundstykker, formbrød eller baguettes.

“Alt vores brød koldhæver minimum 24 timer og bliver bagt ved høj varme, hvilket giver en unik skorpe og en enestående saftig krumme. Derudover sikrer det længere holdbarhed, end der er ved de fleste andre typer brød,” skriver Øens Købmand i en pressemeddelelse.

Læs også: Jul på Café Sidewalk: Nyd de lækre julegodter og vind gløgg og æbleskiver

Direkte fra de midtjydske skove

Hos slagteren kan du til aftensmaden få en god bøf, steg eller tartar lavet af vilde, nordjyske naturkvæg. Alt pålæg er primært skudt i de midtjydske skove og lavet efter de klassiske slagterdyder.

“Hakkekødet kommer fra malkekvæg fra Kannegård lige uden for Aarhus, og kyllingekødet er fra Rokkedahl og Hopballemølle. Selv vores sild er marieneret og stegt af vores slagter, ligesom han sørger for vores gravede færøske laks,” lyder det i pressemeddelelsen.

Det er også muligt få at en gourmet hotdog eller dagens suppe, som kan snuppes med på farten, eller en charcuteri platte med ost fra Arla Unika og tilbehør lavet af kokkene i bistroen.

“Til frokosten eller madpakken kan du få vilde spegepølser, skinker, patéer, postejer eller en velkrydret rullepølse,” lyder det i pressemeddelelsen.

Alt det bedste i bistroen

I bistroen kan du nyde en lækker morgenmad eller weekendbrunch, men frokosten er også dækket godt ind med smørrebrød, smørbagte tarteletter, slagterens bøffer, grydestegt kylling med grønt, smagfulde saucer og lækkert tilbehør.

Efter et godt måltid kan du forkæle smagsløgene med lækkert bagværk fra købmandens konditor.

“Vores konditor laver kager i forskellige afskygninger. Store som små. Klassiske og nyfortolket. Vi følger årets gang og tager højde for traditioner og højtider,” lyder det i pressemeddelsen.

Det samlede team af købmænd, der hører under Øens Købmand, ser frem til at byde befolkningen velkommen hos Øens Købmand og lover, at det bliver en oplevelse, der ikke kun tilfredsstiller smagsløgene.




Tag familien med

Se alle