6 steder i Aarhus med tre retter under 300 kroner

6 steder i Aarhus med tre retter under 300 kroner

af -
Foto: Spiselauget.

GUIDE: Forret, hovedret og dessert er formlen på et fuldendt måltid – og det behøver langt fra være en dyr fornøjelse! Vi giver dig her seks bud på skønne steder, hvor du kan nyde tre retter mad for max 300 kroner.

Nostalgi og nytænkning
Sct. Oluf, Mejlgade 33, 8000 Aarhus C

Bag den lille gule facade hos Sct. Oluf i Latinerkvarteret gemmer sig en lang historie og et bredt spænd af mennesker, der hver dag samles i en af Mejlgades ældste beværtninger. I intim bistrostil kan du her få serveret tre retter mad for kun 195 kroner alle ugens dage. Menuen skifter hver dag og indeholder altid to forretter, to hovedretter og én dessert – eller et udvalg af oste for kun 25 kroner ekstra. Valgmulighederne er altså begrænsede, men hvis du nærer en forkærlighed for gode råvarer og en appetit på nyfortolkninger af velkendte retter, går du ikke galt i byen. Stedets indretning afspejler bistrostilen – her sidder du tæt ved rustikke træborde og er omgivet af varme vægge med franske dekorationer, mens du lytter til klirrende glas og glade stemmer. Det er svært ikke at lade sig gribe af den hyggelige og intime stemning, der har gjort Sct. Oluf til en af de mest populære date-restauranter i Aarhus.

Stor madoplevelse til små penge
Lecoq, Graven 14, 8000 Aarhus C

Lecoq har fået opmærksomhed for at være den mest Chartreuse-sælgende bar i verden, men den kombinerede bar og restaurant bør fange din opmærksomhed for mere end at lange lækker likør over disken. For 275 kroner serveres der en spændende, velsmagende og visuelt smuk tre-retters menu hver aften. Grundstenen for maden er fransk kogekunst med inspiration fra hele verden, og Lecoq er et af byens mest eksperimenterende køkkener, som er til at komme i nærheden af. Kokkene får ikke kun lov at lege med nye smagsindtryk, men afprøver også nye særprægede anretninger, der løfter den kompakte restaurantoplevelse til et imponerende kunstnerisk niveau, prisen taget i betragtning. Drikkekortet har en stor geografisk spredning, og vi anbefaler især den saftige spanske rødvin “3015” til at forkæle ganen med. Efter maden kan du passende fortsætte den gode aften ved baren af samme navn, der ligger lige ved siden af.

Økologi og kokkeleg 
Spiselauget, Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C

Er du til både god karma og lækker mad på gaflen, så er Spiselauget på Godsbanen stedet. I mangfoldighedens højborg ligger den økologisk orienterede perle, hvor du hver aften kan nyde en tre-retters menu til 300 kroner. Maden er moderne med et rustikt og indbydende udtryk, og kokketeamet nærer stor respekt for økologiske og lokale råvarer, som de igennem struktureret og kreativ madlavning udnytter til fulde. Vinkortet er overskueligt på den gode måde og indeholder i beskrivelserne små hints til, hvor hver enkelt vin gør sig godt. Lokalet er et kunstnerisk sammensurium af beton, genbrugstræ og skæve vinkler, der skaber et dynamisk flow og en opløftet stemning i hele restauranten. Selvom maden er flot, og der er kunst alle vegne, er Spiselauget alt andet end prætentiøst. Det er også stedet, hvor du kan købe en uforpligtende flødeis en lørdag formiddag eller nyde en brusende sodavand på bænkene udenfor.

Bestem selv på Skolegade
A+ Siam Sushi, Nørreport 28, 8000 Aarhus C

Vil du gerne være helt i kontrol med sammensætningen af din menu, så slå et smut forbi den unge, men velrenommerede A+ Siam, der serverer skøn sushi uden at ruinere dig. For kun 228 kroner mandag til torsdag og 248 kroner i weekenden kan du selv sammensætte din egen menu med forretter, sushi og dessert. Du får et stort udvalg af små supper, salater og delikate snacks til at starte måltidet samt et utal af spændende sushikombinationer. Alle dine sushiønsker bliver rullet på bestilling, anrettet og serveret på flotte fade, og det bedste af det hele er, at du må spise så meget, du kan. Især husets forskellige crunch-rolls har bid i sig, men husk at gemme lidt plads til desserten, hvor du blandt andet kan få restaurantens egen nutella-tiramisu. Til at akkompagnere sushi-orgiet får du et omfattende og prisvenligt udvalg af orientalske øl, sake samt andre drikkevarer, du kan slukke wasabi-branden med.

Tre-retters gourmet-takeaway 
Nordly, Nordre Strandvej 2, 8240 Risskov

Nogle gange er det bare bedst at spise hjemme i stuen – også selvom det er andre, der har stået for maden. For alle dem, der (også) elsker at spise hjemme, stiger kvaliteten af takeaway heldigvis med lynets hast, og Nordly i Risskov er et fremragende eksempel på, hvordan det kan lade sig gøre at levere velsmagende mad af gode råvarer, uden at det skal koste en bondegård. For kun 125 kroner får du tre retter mad to go, som du kan nyde i hjemmets rammer. Perfekt til den travle hverdag eller til en større middag med vennerne i weekenden. Menuen skifter hver uge og byder både på klassiske retter som coq au vin samt Nordlys egne delikate kreationer som eksempelvis tiramisu a la Nordly. Udover stedets tre-retters menu kan du også bestille en række enkelte retter fra det faste menukort – blandt andet græskarrisotto og okseragout – ligesom du finder billige, men lækre børneretter til de mindste, der ikke kan klare den helt store omgang.

Dansk-fransk symbiose 
Le Basilic, Mejlgade 85, 8000 Aarhus C

Søg mod den mindre travle ende af Mejlgade og udforsk en lille dansk-fransk perle med et koncept, der holder hele vejen: God mad til fornuftige priser og muligheden for at medbringe din egen vin til middagen uden at skulle betale en øre i proppenge! Menukortet er fyldt med veltillavede lækkerier, der både mætter maven og stimulerer synet. Husets tre-retters menu fås til kun 240 kroner – og 215 for studerende – fra mandag til torsdag samt for 295 kroner i weekenden. Menuen er sæsonbetonet, men gode klassikere som friske hvidvinsdampede blåmuslinger eller et veltilberedt stykke lammekød er næsten altid at finde på kortet. Særligt tilbehøret til retterne afspejler en legende mentalitet fra køkkenet, der rykker oplevelsen ud over det klassisk franske. Der er myntesauce til lammet og popcorn til poussinen, alt sammen elegant eksekveret og tilberedt, så selv de kræsne kan få sig en anderledes smagsoplevelse. Bon appétit!

Frederik Vincent
Skribent på SmagAarhus. Er vild med mad og vin i alle afskygninger og siger aldrig nej til at prøve noget nyt. Nyder at handle lokalt og selv samle råvarer i naturen. Forsøger mig indimellem som hjemmekok med svingende succes.