INTERVIEW Sascha Steenfath styrer til daglig glas og flasker på champagnebaren La Plage Deux, men hvor går hun selv ud, når hun har fri? Vi har spurgt hende.
Sidste år åbnede den tidligere restaurantchef fra Klassisk Fisk Sascha Steenfath sin egen champagne- og cocktailbar La Plage Deux for enden af Jægergårdsgade. Siden juni har hun stået bag baren og serveret champagne, drinks og østers, men hvor går hun hen, når hun gerne selv vil være gæst? Vi har stillet hende 10 skarpe spørgsmål.
Hvad er din yndlingsrestaurant i Aarhus?
Det må være Restaurant ET, hvor maden altid er supergod. De leverer et godt produkt, og derudover er de søde og giver en superservice.
Hvad er dit yndlingssted at få cocktails i Aarhus?
Det er restauranten MASH på Banegårdspladsen. Jeg elsker at sidde i baren – stille og roligt – og få en god snak med de søde bartendere og blive inspireret.
Hvor går du hen i Aarhus for en virkelig god kop kaffe?
Så smutter jeg på kaffebaren Street Coffee i Brammersgade, der er en sidegade til Bruunsgade. Kaffen er god, og betjeningen er personlig og sød.
Hvilket spisested i Aarhus ville du ønske, at kun du kendte til?
Ingen – det ville ikke være så fedt at være eneste gæst. Men hvis jeg skal vælge, ville det være Michelinrestauranten Frederikshøj. Så ville jeg altid kunne få et bord!
Hvad er det mest oversete sted at spise i Aarhus lige nu?
Det er restauranten Slinger Bistro ved Aarhus Teater. Det er så skønt et sted. Jeg tror måske, at det har noget at gøre med beliggenheden.
Læs også: 10 skarpe til Søren fra Gastromé
Hvad køber du, hvis den skal stå på gastronomisk forkælelse derhjemme?
Så køber jeg hummer, krabbekløer eller østers. De bedste østers fås hos Havnens Fiskehus, hvor de kan skaffe alle slags, og de altid er friske.
Hvad savner Aarhus på den gastronomiske front?
Jeg synes egentlig ikke, at Aarhus mangler noget. Det skulle da lige være et indisk sted, hvor de lavede gode, traditionelle retter fra Indien.
Hvad er din livret?
Jeg elsker meget forskelligt mad, men jeg spiser nok mest råt kød i form af fransk okse tatar, rørt med friske urter.
Hvad er det bedste måltid, du nogensinde har fået?
Det var på Frederikshøj. Wassim Hallal er den dygtigste kok og laver den bedste mad.
Hvilken gastronomisk oplevelse vil du gerne have i 2016, hvis alt var muligt?
Så ville jeg tage på Søllerød Kro nord for København, som jeg kun har hørt gode ting om.