Vælg de rette vinduer og døre til boligen

Sponsoreret indhold

Vinduer og døre er vigtige elementer når det handler om boligens look. Det er vigtigt at såvel indvendige som udvendige døre matcher indbyrdes når det handler om farver og design, lige som vinduerne bør matche såvel hinanden som dørene i boligen. På den måde skabes en rød tråd, som gennemløber indretningen i boligen og får det hele til at gå op i en højere enhed.

Vinduer – hvilken type skal jeg vælge?

Samtidig bør du tage et kig på boligens stil og arkitektur, når du vælger vinduer og døre hertil. Det er for eksempel en god idé at tage hensyn til boligens alder.

Et tidligere bondehus bør have vinduer med sprosser som passer hertil. Det er synd at ødelægge det samlede udtryk med eksempelvis store enkeltfags vinduer eller panorama vinduer – de passer slet ikke ind i denne designmæssige stil. Her vil de såkaldte bondehusvinduer være et passende valg.

På samme måde vil et typisk parcelhus komme til at se underligt ud hvis du monterer Dannebrogsvinduer eller Frederiksbergvinduer. Til dette formål bør du vælge vinduer af et mere moderne tilsnit. Og har du flere etager på dit hus, bør du udvælge vinduer, som designmæssigt matcher hverandre.

Se dig godt for når du vælger døre til din bolig

Det er også vigtigt at vælge de rette døre. Dette gælder både de indvendige og de udvendige af slagsen. Men især når det gælder de udvendige døre – de såkaldte hoveddøre, yderdøre eller facadedøre – bør du ikke gå på kompromis med de høje kvalitetsmæssige standarder.

Her er det utroligt vigtigt at du går efter døre, som er fremstillet af solide og slidstærke materialer. En udvendig dør skal kunne modstå alt fra indbrudsforsøg til elementernes rasen året rundt, og skal samtidig kunne holde til mange ganges daglig anvendelse. Hvis du skal kunne have glæde af din hoveddør mange år ud i fremtiden, er det således vigtigt at du vælger en dør som er designet til at kunne tåle lidt af hvert.

Indvendige døre – smukke og funktionelle

En indvendig dør skal ikke kunne tåle nær så meget, og behøver der for ikke at være nær så tung og robust. Du bør vælge døre som matcher indbyrdes, og som passer til deres anvendelsesområde. Døren til dit soveværelse kan eksempelvis være ekstra lydisoleret, mens du med fordel kan vælge franske døre som adskillelse af to stuer en suite, og dermed lukke ekstra lys ind i rummene.

Find dine nye døre og vinduer på Klarvinduer.dk