Unge i Aarhus vil have et arbejde ved siden af studiet

Det er ikke kun i de århusianske restauranter, at der arbejdes i et højt tempo, for at gøre alle de lækkersultne gæster mætte. Blandt de unge i Aarhus, arbejdes der også på højtryk for at få et job – enten ved siden af Folkeskolen, eller ved siden af studiet.

Fritidsjob i Aarhus

I Danmark må de unge starte med at arbejde, når de er fyldt 13 år. I den alder er der dog ikke så mange forskellige jobs at søge. Et typisk job for en 13-årig er enten at blive omdeler af Aarhus Stiftstidende eller husomdelte reklamer. Andre unge i denne aldersgruppe har eksempelvis et job som barnepige eller hundelufter.

Arbejdsgiverne efterspørger dog i højere grad unge i alderen 15-17 år. Der er derfor i denne aldersgruppe et bedre match i forhold til udbuddet og efterspørgslen af unge. Det mærker man blandt andet hos Ungarbejde.dk, hvor der er en livlig aktivitet efter fritidsjob i Aarhus – idet blandt andet restauranter er glade for unge under 18 år til at tage opvasken i køkkenet.

Studiejob i Aarhus

Når de århusianske unge bliver til studerende – enten på de gymnasiale uddannelser i midtbyen eller ude i forstæderne såsom Egå og Tilst – så må de unge for det første selv bestemme over, hvor mange timer de arbejder ved siden af studiet, og for det andet, må de studerende også udskænke alkohol og arbejde om natten. Det har det århusianske natteliv stor glæde af, og jobs som tjener på en cafe eller restaurant ved åen ligger derfor også lige til højrebenet.

Hvor de unge brugte jobportalen målrettet teenagerne, så vælger mange studerende at bruge Studiejob-danmark.dk, der viser studiejobs i Aarhus – og andre studiebyer i Danmark. Selvom det er besnærende at tjene rigtig godt, imens man er på SU, så anbefaler universiteterne dog, at man maksimum har 10-15 timer job ved siden af studierne, så studierne ikke kommer til at lide under, at de unge ikke er forberede eller for trætte til at deltage i undervisningen.