Udforsk nye madtendenser, og bliv inspireret

Sponsoreret indhold

Kender du det med, at du typisk holder dig til at rotere de samme retter over ugerne? Så kan det være, du trænger til noget inspiration til at tilføje nogle nye smage i blandingen. Der er mange steder at hente inspiration, og her får du nogle gode bud på, hvad du kan gøre.

Bevæg dig ud i udenlandske køkkener

Kunne du godt tænke dig at mikse madlavningen op med inspiration fra udenlandske madtraditioner og -retter? Uanset om du ser i retning af nord, syd, øst eller vest, så er der rig mulighed for at spice middagen op eller prøve noget nyt.

Kigger du eksempelvis mod den japanske madkultur, så har du måske allerede stiftet bekendtskab med sushi og nudler, som efterhånden er blevet meget populært i Danmark. Der er tradition for at inkorporere ris og fisk i det japanske køkken.

Hvis du vil gå all-in og holde japansk aften, så skal der selvfølgelig også noget at drikke til. På nogle hylder i supermarkedet kan du finde japansk sodavand, som du kan tilføje. I Japan drikker man oftest sodavand til helt særlige lejligheder. Den japanske sodavand går under navnet Ramune, som på dansk betyder lemonade. Sodavanden minder meget om den danske med hensyn til mængden af brus og forskellige sødlige smage som yuzu, mango og vandmelon, men det, der får sodavanden til at skille sig ud fra mængden, er helt bestemt den unik designede flaske. Flasken indeholder en hel speciel mekanisme, hvori du skal presse en lille glaskugle ned i flaskens specialdesignede hals for at åbne den. Denne lille glaskugle er med til at adskille Ramune sodavanden fra alle mulige andre drikke oplevelser. Hvis du vender flasken på hovedet, så sætter kuglen sig i flaskehalsen og stopper væsken i at løbe ud. På denne måde er det altså svært at spilde og derfor er sodavanden genialt designet til det yngre publikum. Er du interesseret i at prøve, så find produktet på denne hjemmeside.

Hver kultur har en masse at byde på, når det kommer til smagsoplevelser. Og du behøver heller ikke at stå i dit egen køkken. Der er mange restauranter landet over, som inviterer dig inden for til eksempelvis japansk, græsk eller kinesisk mad. Prøv dig frem!

Led efter opskrifter og inspiration

Hvis du gerne vil prøve noget nyt, så er der mange inspirationskilder at gå på opdagelse i. Der er flere madlavnings- og kogebøger med et utal af opskrifter inden for den madkultur, du vover at kaste dig ud i.

Er du ikke så meget til fysiske bøger, kan du også online både finde opskrifter, videoer og billeder, som nemt kan friste – og så kan man få en forsmag på, hvordan retten ser ud. Du kan finde kokke, som fortæller stort og småt om eksempelvis orientalsk madkultur, mens de instruerer og viser dig, hvordan du skal gribe retterne an.

Selv menukortet i restauranterne kan give dig et fingerpeg om, hvad der hører sig til – og hvad du kan servere til en japansk aften. Der er ingen grænser for, hvad du kan lade dig inspirere af, så slip fantasien løs og find dine nye inspirationskilder til udenlandske køkkener