Trends: Tæt-på-naturen er på menuen i det moderne køkken

Det er ikke noget nyt, at danskerne i højere grad er begyndt at eksperimentere med kogekunstens finere madlavning, prøve eksotiske retter af fra hele verden i køkkenet og vi kaster os glædeligt ud i kulinariske madoplevelser for vores gæster på en lørdag aften. Mad skal være en oplevelse men det skal også være sjovt at lave det – derfor guider vi dig her igennem tidens trends inden for køkkenudstyr og stilvalg, der giver de helt rette og moderne rammer til dine hjemmegastronomiske udfoldelser.

Vær sikker på økonomien, når du kaster dig ud køkkenrenovering

Vi bruger mange timer i køkkenet, der længe har fungeret som familiens samlingspunkt. Her skal være plads til samtale, til børn og til at hænge ud. Derfor er et funktionelt køkken (eller mulighederne for at lave et) et af de vigtigste punkter, når danskerne i dag køber bolig. Men det kan selvfølgelig også hurtigt blive en bekostelig affære at indsætte et nyt køkken. Derfor er det altid en god idé at få køberrådgivning hos en boligadvokat, inden du byder på drømmeboligen. Gennemgå købspapirerne og alle andre relevante dokumenter med din boligadvokat, så du er oplyst om eventuelle fejl, mangler og nødvendige renoveringer. På den måde ved du, om der reelt er penge nok i budgettet til det køkken du drømmer om. Boligadvokat priser er varierende og det er deres services også. Du behøver med andre ord ikke finde den store tegnebog frem, hvis du blot ønsker køberrådgivning eller andre udvalgte services hos en kompetent boligadvokat.

Bæredygtighed er det nye sort

Måske du allerede har et køkken du er glad for, og bare ønsker at opgradere enkelte elementer så køkkenet afspejler tidens tand anno 2019. I så fald er der ét nøgleord, der overskygger alt inden boligindretning i disse år og det er Bæredygtighed. Vi vil fremover se flere genanvendte materialer, og den moderne køkkenindretter sørger således for at køkkenet emmer af bæredygtige genbrugsmaterialer. Du kan hurtigt hoppe med på denne trend med disse bæredygtige alternativer til almindelige husholdningsredskaber. Farvemæssigt betyder det også, at det er naturmaterialer og ”earth”-farver, der præger tendenserne. Vi vil tættere på den natur og det øko-liv, som flere og flere danskere har gjort til deres livsstil.

Farver er in – glans er yt

Hvad der tidligere skulle være hvidt, skal i dag være gråt. Alle farver skal være matte, og dermed er højglans på vej ud. Grå kombineret med jordlige farver i enten materialevalg eller væggenes farver, er det stilsikre valg i år. Dog er det ikke eneste trend: Det er det sikre valg, men i år er det også in at være modig, når det kommer til farvevalg. Træ er et køkkenvalg, der ikke er til at komme uden om, og mens dine køkkenfronter skal være i træ og afspejle naturen, bordpladen skal være i marmor, keramik eller linoleum, så skal væggene ikke males hvide. Farverne olivengrøn og varm sand er de mest populære farver i øjeblikket, blandt andet fordi, de passer godt sammen med egetræ.

Prikken over i’et er….dit armatur!

Prikken over i’et i det moderne køkken er et messingarmatur, der i den grad spiller sammen med olivengrønne vægge og træmaterialer. Bliv klogere på endnu flere køkkentrends her.