Foto: Arla Unika

Tre fantastiske ostehandlere i Aarhus C

Ost er fantastisk! Vi guider dig til, hvor du køber de bedste oste i Aarhus C.

”Ost, jeg vil ha’? Ost!
Jeg må ha’? Ost!
Ost, jeg vil ha’? Ost
Jeg må ha’? Ost!
Ost, ost, ost, ost, ost!”

Ostesangen af Sebastian

Ost er helt fantastisk, uanset om det er til morgenmad, til frokosten, eller hvis det skal bruges som en dessert. Ja, osten har så uendelig mange muligheder, og hvis du bor i Aarhus og er på udkig efter de bedste oste, så er du heldig. For i Aarhus og omegn findes der en række fantastiske ostehandlere, som med garanti har noget ost, der passer lige ind i din smag. Her har vi tre bud på ostehandlere i Aarhus C, som du bør kende.

Læs også: Madfestival med nyt koncept: Nu er programmet klar

Den franske i Guldsmedgade
Grand Fromage, Guldsmedgade 27, 8000 Aarhus C

Grand Fromage har eksisteret siden 1999 og er måske Aarhus’ mest ikoniske osteforretning. Butikken er ikke særlig stor, men det er udvalget til gengæld. Stedet er et slaraffenland for osteelskere, uanset om man er til brie eller gedeost, og bag butikken står to passionerede osteelskere i form af mejeritekniker Jens-Einar Lindbjerg Jensen og hans søn Thomas Lindbjerg. Sidstnævnte er uddannet kok og har tidligere arbejdet på Michelin-restauranten Relais de la Poste i Frankrig. Deres ambition er, at der skal være oste for enhver smag og til enhver økonomi. Og de ikke blot ved rigtig meget om oste, de udvikler også prisvindende oste med danske mejerier. Senest blev deres Lindbjerg Blue Øko kåret til Nordens ost ved Nordisk Ostefestival 2019. Du finder desuden et stort udvalg af charcuteri, samt vine, der passer fremragende til ost.

Dansk ost i verdensklasse
Arla Unika, Klostergade 20, 8000 Aarhus C

Efter mange år, hvor de fleste troede, at ost skulle komme fra Frankrig, før det var godt, så har ildsjæle vist, at dette slet ikke er tilfældet. Det gælder både små producenter, men også nogle af markedets største spillere, som fx Arla. Med deres Arla Unika-serie har de revolutioneret osteudvalget.  Ved det søde personale i Klostergade finder du et kæmpe udvalg af nogle af verdens bedste oste, og de er alle danske. Prøv f.eks. klassikeren Gammelknas, der er nødet og blød i konsistensen, blåskimmelosten Høgelundgaard, der er blomstret og cremet, eller Havgus, som er en fast ost, men som også har den smag af brunet smør, som vi elsker. Hos Arla Unika kan du også købe vin fra Cold Hand Winery og øl fra Mikkeller.

Kæmpe udvalg på Strøget
Salling Super, Østergade 27, 8000 Aarhus C Salling Super er uden tvivl Aarhus’ største madmekka. Her finder du en vinhandler, en fiskemand, en slagter, en delikatesseafdeling og en ostehandler i én og samme forretning. Ostebutikken i Salling Super har et enormt udvalg af de bedste oste på markedet. Om du er på udkig efter oste til en tapas, parmesan til en pastaret, skal lave din egen fondue eller noget helt tredje, så finder du det i Salling Super. Du har ligesom i de andre forretninger mulighed for at smage ostene, før du beslutter dig, så du får det helt rigtige med. I osteafdelingen finder du også kandiserede nødder, marmelader og andet, som passer perfekt til osten. Så kan du passende købe lidt charcuteri ovre ved delikatessen og en flaske vin i vinafdelingen, og