Visualisering: AARTS Arkitekter.

Stor torvehal på vej på Aarhus Ø

Det kommende Nicolinehus på Aarhus Ø får en torvehal med restauranter og fødevarer.

Matthallen i Oslo og el Nacional i Barcelona. Det er blandt inspirationskilderne til den nye torvehal, du kan besøge på Aarhus Ø fra slutningen af 2020, når nybyggeriet Nicolinehus står færdigt.

“Et sted, hvor du kan komme og spise, og hvor du kan købe alle mulige slags fødevarer,” siger medejer af ejendomsselskabet Bricks Martin Busk til Århus Stiftstidende.

Bricks vandt før jul retten til at bygge mellem Bassin 7 og Lystbådehavnen på Aarhus Ø. Nicolinehus bliver delt i en nordlig og sydlig bygning, hvor torvehallen spreder sig over stueetagen, førstesalen og kælderen i den nordlige bygning.

Ikke Aarhus Street Food
Ifølge Århus Stiftstidende understreger Martin Busk, at den nye torvehal ikke bliver en kopi af madmarkedet Aarhus Street Food.

“Det er der jo allerede. Vi laver noget andet. Det skal være folkeligt og i alle prisklasser. Vi har allerede fået mange henvendelser fra restauranter og butikker, der er interesserede i at være med. Opgaven bliver at sammensætte så godt et miks, at der også er folk i hallen klokken 11 en tirsdag i november,” siger han til avisen.

Hemmelig restauratør
De to øverste etager i den nordlige bygning er afsat til en restaurant med en endnu hemmelig restauratør, mens den sydlige bygning skal huse dagligvarebutikker, caféer og restauranter i stueetagen.

Nicolinehus kommer derudover til at rumme 150 ejerlejligheder, 100 lejelejligheder, 5.000 kvadratmeter kontorer til liberale erhverv samt en p-kælder.

Du kan læse mere om Nicolinehus her.