Visualisering: AARTS Arkitekter.

Caféer og supermarked på vej på Aarhus Ø

Byggeriet Nicolinehus ved havnen får caféer, supermarked og boliger i op til 17 etager.

Et nyt byggeri ved navn Nicolinehus på Nikoline Kochs Plads på Aarhus Ø får caféer, kontorer, boliger, supermarked, caféer og grønne uderum med adgang til citykajakker. Bag det kommende byggeri står ejendomsselskabet Bricks, der dermed får ansvaret for at bygge bydelens første dagligvareforretning og mere end 25.000 etagemeter boliger.

”Vi glæder os særligt over, at vi med ’Nicolinehus’ får sat gang i bylivet med supermarked, caféer, etablering af et citykajak-klubhus, og især er vi begejstrede for projektets fokus på grønne udeområder, der netop har været efterspurgt på Aarhus Ø. Det er med til at gøre bydelen endnu mere attraktiv for både beboere og besøgende,” siger Bente Lykke Sørensen, chef i Bolig og Projektudvikling i Aarhus Kommune.

Op til 17 etager
Vinderprojektet er tegnet af arkitektfirmaet AART Architects, mens projektets grønne områder er udformet af landskabsarkitektfirmaet Schønherr. Projektet indeholder to karréer i varierende højde op til 17 etager med et grønt område imellem sig. Haven skal skabe en diagonal passage mellem det nye havnebad og lystbådehavnen og dermed binde de nye bylivsaktiviteter langs havnebadet sammen med resten af området.

Byggeriet placeres i en grøn oase – en stor anlagt park, der vil skabe rekreative rum for beboere i området. Med gårdhaver, beplantning, siddepladser, belysning og fine, landskabelige vandkanaler, skabes en intim stemning omkring byggeriet. I sommermånederne vil der desuden være gode sollysforhold.