Foto: Kødbyens Mad Marked

Toprestauranter satser på streetfood

RESTAURANT De to Aarhus-restauranter Domestic og Hærværk fusionerer for en stund på streetfoodmarked under Kulbroen.

Den 16-17. april lægger Kulbroen ved Sydhavnen rammer til streetfoodmarkedet Kødbyens Mad & Marked, men publikum kommer ikke kun til at kunne købe traditionel gademad på den funky location. To af byens hippeste restauranter Domestic og Hærværk teamer også op med en fælles madbod på markedet.

“For os er det meget naturligt at danne par. Vores grundholdning til dyrevelfærd og etik er den samme, og vi arbejder begge til dagligt med lokale råvarer i deres rette sæson, da vi mener, at det er der, de præsenterer sig bedst,” siger Christoffer Norton fra Restaurant Domestic.

Menuen i madboden står på dampet fisk med en kålrabipasta og karameliseret kærnemælkssauce, fladbrød med grillet okse, hjemmelavet tykmælk og ramsløg og til dessert kirsebærkage med syltede kirsebær. I glasset bydes der på noget så eksotisk som en hvid te lavet med kombucha.

Læs også: Asiatisk gademad på vej til Aarhus

Ikke kun snaskede burgere
Markedet på Sydhavnen får i alt 30 stande, og fra arrangørernes side ser man frem til samarbejdet med de to restauranter.

”Streetfood og gademad forbindes ofte med snaskede burgere og fries, men vi har altid en stor differentiering i koncepterne, som præsenteres på vores markeder. Derfor er der også plads til sunde salater, simple crêpes og mere avanceret gourmet, som dog altid serveres, så alle kan være med. Vi forsøger at gøre det hele spiseligt og tilgængeligt, så folk får nye oplevelser,” siger Jonas Kring fra Kødbyens Mad & Marked.

De restauranters madbod får i lighed med resten af markedet ved Kulbroen åbent fra lørdag den 16. april kl. 11 og til søndag den 17. april kl. 17. Læs mere her.

Læs også: Foodmarket åbner til sommer
Læs også: Streetfood fra hele verden ved Kulbroen