Foto: Aarhus Central Food Market

Aarhus Central Foodmarket åbner til sommer

STREETFOOD Til sommer åbner permanent foodmarket ved Skt. Knuds Torv ved banegården, og forventningerne er store.

Aarhusianske foodies får snart et nyt madmarked i form af Aarhus Central Foodmarket, der åbner på Skt. Knuds Torv ved banegården til sommer. Markedet vil indbyde Strøgets mange besøgende til at sætte tænderne i lækkerier både udendørs på torvet og indendørs i Aarhus Hallen, der ligger op til pladsen.

Bag det nye marked står Frantz Longhi, der ejer restauranterne Nordisk Spisehus, Villa Dining og Kähler Spisesalon i Aarhus. Målet er at gøre byen mere attraktiv for både madglade borgere og besøgende turister.

”Vi vil meget gerne bidrage til at udvikle ambitiøse mad- og kulturtiltag, som gør området mere attraktivt for de besøgende turister og byens egne borgere. Både de som bor her, de forretningsdrivende omkring torvet og de turister, som kommer her for første gang. De skal alle få lyst til at tage del i madglæden på Aarhus nye centrale foodmarket,” siger Frantz Longhi i en pressemeddelelse.

Indvies til sommer
Indretningen af torvet sker i første halvdel af 2016, og indvielse af det nye madmarked sker i sommeren 2016. Dermed vil området være omskabt til et grønt, permanent madmarked i 2017, hvor Aarhus er europæisk kulturhovedstad og i den forbindelse er udpeget som såkaldt European Region of Gastronomy.

”Vi har i Aarhus og regionen i det hele taget mange passionerede mennesker, som kan noget fantastisk med fødevarer. Vi ønsker, at Aarhus Foodmarket sætter scenen for at udleve de gode gastronomihistorier fra nærområdet kombineret med udefrakommende, spændende tiltag,” siger Frantz Longhi.

Madboder for enhver smag
Selve madmarkedet bliver både indendørs og udendørs. Stueetagen i Aarhus Hallen indrettes fleksibelt med foodboder og faste madsteder, og udenfor vil der være bænke, grønne træer og plads til koncerter. Initiativtageren opfordrer interesserede standholdere til at tage kontakt, hvis de ønsker en stand.

”Det centrale madmarked giver plads til iværksættere og samarbejder på tværs af konstellationer. Nye som erfarne, der har lysten og modet til at bidrage til byens udvikling. Vi opfordrer alle interesserede og potentielle lejere, for eksempel streetfoodboder, til at tage kontakt, hvorefter vi vil gå i samarbejde med de, der har en idéerne og drivkraften, og som passer ind i konceptet,” siger Frantz Longhi.

Initiativtagerne har i projektet indgået partnerskab med organisationen Food Organisation of Denmark, der også står bag den årlige Food Festival i Aarhus.