Tips til hvor du skal bosætte dig i Aarhus

”Smilets by” også kendt som Aarhus, er Danmarks største by. Aarhus huser i høj grad studerende, faktisk er Aarhus den by med flest studerende i forhold til indbyggertallet.

Det kan være at du overvejer at flytte til Aarhus, men er i vildrede hvad angår, hvor i byen du skal bosætte dig. Vi har lavet en oversigt over de forskellige områder i Aarhus.

Bliv klogere på kvarterene

Indre by – Aarhus C er byens hjerte, og her er størstedelen af byens butikker at finde på ’Strøget’.

Vestergade er at finde i den nordlige del af indre by. I denne del af byen er det muligt at finde god kaffe, genbrugsbutikker, lækre restauranter og kunst. Bydelen er kendetegnet ved det unge og kreative miljø.

Frederiksbjerg – bydelen er kendetegnet ved brede boulevarder, smalle gader og torve hvor der er en masse rum til liv og god stemning.

Frederiksbjerg huser Skanseparken, hvor størstedelen af beboerne i bydelen er at finde på de varme sommerdage. Derudover, er det muligt at bosætte sig i idyl på rolige gader med elegant arkitektur.

Øgadekvarteret – dette kvarter i Aarhus byder på arkitektur helt tilbage fra det 19. århundrede. Øgadekvarteret var oprindeligt forbeholdt arbejderne i gamle dage, men meget har ændret sig siden. I dag huser kvarteret alt fra studerende til børnefamilier.

Har man en forkærlighed for natur og grønne områder, så er Botanisk Have at finde tæt på Øgadekvarteret.

Aarhus Ø – området er i løbet af de sidste par år steget gevaldigt i popularitet. Aarhus Ø var oprindeligt byens havnefront, som var forbeholdt industri og færger. Bydelen har dog ændret sig gevaldigt, og huser nu moderne arkitektur og ikoniske byggerier såsom Lighthouse og Isbjerget.

Hvis ikke man er til ultramoderne arkitektur, men er forelsket i området, så er det muligt at finde gader med ældre stilarter også.

Ceres byen – denne del af Aarhus kendetegnes ved moderne boligområder og den grønne natur. Bydelen er især attraktiv for dem, som ønsker at bo tæt på byen, men samtidig værdsætter naturen.

Latinerkvarteret – denne del af byen er egentlig en del af centrum. Grundet arkitekturen og de charmerende gader i kvarteret, har området fået sin helt egen unikke identitet.

Området byder på specialbutikker og et væld af delikate kaffebarer og caféer.

Trøjborg – hovedgaden er tordenskjoldgade på Trøjborg. Her er det muligt at finde biograf, pizzeriaer, mindre forretninger og barer. Det er et område med lidt af hvert, som ikke kræver at man bevæger sig ud af området, da der er lidt til en hver smag i kvarteret.

Værdsætter man naturen er Trøjborg ideel. Riis Skov har en omkreds på ca. 4 km, og er eksemplarisk hvis man ønsker at løbe lange ture, lufte hund eller noget helt tredje.

Lige meget hvilket område man vælger at bosætte sig i, er det en fordel at anskaffe sig en Citybike. Aarhus har ikke et metro system som København. Derfor kan det være en god løsning, at få sig en cykel, så man kan komme let omkring.

Få styr på finansieringen

Lån penge til udbetaling af huset. Når den rette bolig er fundet, mangler du måske kun at få styr på finansieringen. Der er adskillige banker som tilbyder forskellige låntyper, og det handler blot om at få forhandlet sig til det bedste lån. Nogle vælger, desværre, at gå med det første lån. Det er ikke altid en fordel. Det kan være en fornuftig ide, at indhente nogle lån fra forskellige banker og lade dem konkurrere. På den måde kan du presse de forskellige banker til en lavere rente på lånet. En bankrådgiver er i lige så høj grad en handelsmand, som en hvilken anden inden for et andet felt. Det glemmer mange.

Når der er styr på alt det praktiske, og du er klar til at flytte ind i dit nye hjem, så mangler du kun at planlægge din housewarming. Djudstyr til din fest kan være en god måde, at indlede et ordentligt brag af en fest på.