Test af Aarstiderne måltidskasser

Måltidskasser er et koncept, der vinder mere og mere frem hos travle familier i Danmark. Derfor har Måltidskasser Online gået sammen med en børnefamilie for at lave en test af Aarstiderne måltidskasse, så du kan få en bedre idé om, hvad konceptet går ud på.

Hvem tester måltidskassen?

Vi er en børnefamilie, som består af far Søren, mor Anne, søn på 5 år Troels og søn på 3 år Tim.Vi er en ganske almindelig familie, som ligesom andre familier jonglerer med at få hverdagen til at hænge sammen med både arbejde, institutioner og fritidsinteresser.

Derfor vil vi gerne være med til at lave en måltidskasse test, fordi vi har hørt meget om det fra både venner og naboer, men vi har aldrig selv prøvet det før.

Hvilken måltidskasse bliver testet?

Vi blev overrasket over, hvor stort et udvalg Aarstiderne egentligt har af måltidskasser. Vi vidste dog på forhånd, at vi gerne ville teste en måltidskasse, der var børnevenlig, så vi var sikre på, at børnene også ville nyde måltiderne.

Vi har valgt at teste måltidskassen ”BørnefamilieKassen”, som slår sig på at være nem, hurtig og børnevenlig. Alle ingredienser er genkendelige for børn, og der siges at være en tilberedningstid på 30-40 minutter.

Selvom vi er to voksne og to børn i familien, har vi valgt at bestille til tre personer, da vi havde en formodning om, at det ville være rigeligt. Vi valgte måltider til fire dage.

Hvad består måltidskassen af?

Vores måltidskasse består af en trækasse og en flamingokasse. I trækassen finder vi alle vores grøntsager og tilbehør til måltiderne samt et opskriftark, hvor alle ingredienser, retter, rækkefølge og tips er angivet. I flamingokassen er vores kød, fisk og kylling, som nedkøles af is. Alt er 100% økologisk.

 

Vores menu indebærer:

  • Dag 1: Fiskeburger med sprøde grøntsager, ovnbagte kartofler og yoghurt-dip.
  • Dag 2: Maccheroni med kylling i flødesauce med grønt og cherrytomater.
  • Dag 3: Lyn-boller i karry med ris, æble-topping og karse.
  • Dag 4: Stegt gnochetti med svinekød i tomatsauce, grønt og rucola.

 

Alle ingredienserne er leveret rigtigt. Det eneste, som vi selv skal have til vores menu, er ting såsom olivenolie, salt, smør og ketchup. Det er altså ting, som vi altid har i vores køkken.

Fordi det er vores første levering af Aarstiderne måltidskasse, fik vi et gavekit med til en værdi af 169 kroner. Vores gavekit består af en økologisk ekstra jomfru olivenolie (500 ml), havsalt (1 kg) og en skøn økologisk æblecider-eddike.

Hvor nemt er det at bestille en måltidskasse fra Aarstiderne?

Det er super nemt og ligetil at bestille en måltidskasse hos Aarstiderne. Som sagt blev vi overrasket over udvalget, så vi skulle lige bruge noget tid på at finde den måltidskasse og menu, som vi allermest kunne lide.

Da vi havde besluttet os for at gå med BørnefamilieKassen, skulle vi blot angive hvor mange personer kassen skulle beregnes til og antal dage. Derefter fik vi hurtigt en samlet pris for vores måltidskasse.

Der er mulighed for at tilføje ekstra brød, mejeri, frugt og andre lækre tilvalg, men det sprang vi over.

Ved næste trin fik vi oplyst, at vores levering foregik om mandagen, og så var det ellers bare at lægge vores måltidskasse i kurven og udfylde vores oplysninger.

Hvordan og hvornår bliver måltidskassen leveret?

Vi bestilte vores måltidskasse midten af ugen og fik vores første levering mandag eftermiddag.

Det vil sige, at da vi kom hjem mandag eftermiddag fra arbejde og børnene fra institution, var måltidskassen leveret til vores hjem. Vi havde valgt, at den skulle leveret i vores carport, og det var der, hvor vi fandt kasserne.

Det var lidt sjovt at opleve alle i familien være lidt spændte på at pakke indholdet ud, selvom vi på forhånd vidste, hvad der var i måltidskassen. Det hele var pakket pænt ind. Alt var frisk, lækkert og ikke noget at sætte en finger på.

Vi havde glemt alt om velkomstgaven, så det var en rigtig god overraskelse. Tilfældigvis manglede vi selv olivenolie, så det blev taget rigtig godt imod.

Det betød, at vi også kunne gå direkte i gang med madlavningen og ikke behøvede at tage et smut i brugsen efter noget olie.

Hvordan er prisen?

Vi gav 635 kroner for vores måltidskasse. Vi kan forestille os, at det er en måltidskasse i den dyrere ende.

For os giver det god mening, når der er tale om grøntsager, tilbehør og kød, der er 100% økologisk. Det kan helt sikkert gøres billigere, hvis du selv handler, men det essentielle for os er, at vi som familie får frigivet en masse tid og mindsket lidt af pressen i hverdagene.

Det gode er, at du ikke binder dig til et fast abonnement, så hvis du sommetider gerne vil bruge den nemme og fantastiske løsning i hverdagen, som måltidskasser er, kan du vælge det til, når dit behov er der.

 

Hvordan er tilberedningen, og hvor lang tid tager det?

Opskriftsarket består af informationer på den første side, hvor du også kan læse mere om nogle af ingredienserne eller få nogle tips til din madlavning.

De næste par sider består af dagens ret med ingredienser, instrukser og en information om den vejledende tilberedningstid.

Vi oplevede, at tilberedningstiden passede meget godt til, hvad det tog for os at skylle, snitte og skære grøntsagerne. Nogle dage tog det os måske lidt ekstra tid, så det var tættere på 40 minutter, men det var i den angivne tidsramme.

Vi havde også børnene til at hjælpe med i en dag, og det var et kæmpe hit. Den ældste kunne sagtens give en hånd med og hyggede sig med at tilberede maden med os.

Hvordan er kvaliteten?

Det har været tydeligt for os, at det er kokke, der har stået bag retterne. Det har været en super god oplevelse at få leveret en menu, der har givet os blod på tanden i forhold til madlavning. Især den del med at have ungerne med indover vil vi gøre os meget mere i fremadrettet.

Alle måltiderne er kommet bag på os, smagt virkelig lækkert og samtidigt været nemt for os at tilberede. Vi har godt kunne smage forskellen ved at bruge økologiske råvarer i madlavningen. Det giver mere smag, og det har været skønt at prøve.

Når det kommer til børn og mad, er det altid spændende at se, hvordan de reagerer på måltiderne. Men ungerne har taget det godt og været meget nysgerrige på maden.

Fiskeburgeren var et klart hit for hele familien og startede ugen super godt. Vi voksne har også lagt mærke til, at drengene har spist mere grønt, end hvad de plejer. Vi ved ikke, om det er fordi der har været nye grøntsager på spil eller en anden måde at anrette det på, men det har været et hit med grøntsager.

Hvad er den samlede vurdering?

Alle i familien har været tilfredse med måltiderne og den generelle oplevelse med Aarstiderne. Det skal vi med garanti gentage til en anden gang.

Det giver noget mere energi for hele familien at prøve noget nyt. Vi voksne har været glad for de varierende måltider og har nydt, at de gængse retter har været skiftet ud med nye måder at tilberede maden på.

Børnene har været nysgerrige og spændte ved måltiderne på en anden måde end tidligere. Hver gang er der blevet serveret en ny livret, og det er faldet i god jord.

Vi valgte jo en måltidskasse til tre personer, selvom vi er fire i familien. Men alle har været mætte og spist op hver gang. Ingen har manglet noget, så mængden har været passende for vores familie.

Det skal med garanti gentages.