Tandpine eller knækket din tand under middagen?

Sponsoreret indhold

Er du på besøg eller bor i Aarhus er der nærmest ingen tvivl om, at du kan få én på madoplevelsen. Der er fantastisk mange restauranter og caféer, som inviterer dig indenfor, hvor du kan få stillet din sult og tørst lige fra morgenstunden til sent på aftenen. Og laver du helst din mad fra bunden i dit eget køkken, kan du få alt, hvad du skal bruge.

For nogle kan det dog ske, de oplever at knække en tand, mens de sultent tager en bid af deres mad, eller simpelthen har tandpine, men gerne vil spise. Er du en af dem, det er sket for? Så kan du her læse mere om at få hjælp.

Søg hjælp hos en tandlæge

En tandlæge kan klare mange forskellige problemer, du måtte komme ud for. Det gælder naturligvis både det årlige tandlægebesøg, hvor du får renset dine tænder og tjekket for huller, som muligvis skal fyldes, men det kan også være mere akut hjælp som f.eks. til en knækket tand. Her kan det være vigtigt at tage kontakt til en tandlæge så hurtigt som muligt for ikke at forværre skaden. Alt efter, hvor meget af din tand, som er knækket eller revnet, kan der være forskellige behandlingsmuligheder, så du kan få smilet tilbage.

Har du tandpine, kan det være svært at nyde et måltid mad. Også her er det en god idé at booke en tid hos din tandlæge, da tandpine kan have flere årsager.

Det skal du overveje, når du vælger tandlæge

Leder du i øjeblikket efter en tandlæge, som kan hjælpe dig, er der et væld af lokale tandlæger i Smilets by, som du kan vælge imellem. Det kan f.eks. være en tandlæge i Risskov eller et andet område, du bor i.

Fra klinik til klinik kan der være nogle forskelle i f.eks. pris, behandlingsmuligheder, åbningstider, bookingsystem og service foruden naturligvis lokation. Du kan også se, om de tilbyder akutte tandlægetider. Nogle klinikker brander sig også med at tage ekstra hensyn til dig, som har tandlægeskræk. Du kan derfor med fordel undersøge og sammenligne forskellige tandlægeklinikker, så du er sikker på at finde det rigtige sted for dig. Det kan du f.eks. gøre på klinikkernes hjemmesider.

En anbefaling af en tandlæge kan også være et godt sted at starte. Måske har du en ven eller et familiemedlem, som oplever, at deres tandlæge er professionel og serviceminded, så de går glade derfra.

Hvad skal du vælge: tandlæge eller specialtandlæge?

Derudover er der forskel på tandlæger og specialtandlæger. Specialtandlæger er nemlig, som navnet antyder, specialiseret inden for forskellige områder som f.eks. tandbøjler eller kirurgiske indgreb. Har du brug for en specialtandlæge til f.eks. tandretning eller kirurgi, kan du blive henvist til en sådan hos din egen tandlæge.

Det er altså en rigtig god idé at få fat på en tandlæge, hvis du døjer med smerter i tænderne. Start din jagt på en tandlægetid allerede nu, så du kan nyde din næste bid mad.