Foto: Madspildsskolen

Tag på madspildsskole i efterårsferien

I efterårsferien har du muligheden for at tage med på madspildsskole. Bag arrangementet står Too Good To Go, Arla og Arla Fonden, og Madspildsskolen finder sted på VIA University College i Aarhus Nord og bliver afholdt i samarbejde med føtex Skejby.

Leder du efter spændende aktiviteter, du kan lave med familien i efterårsferien? Så er der måske noget for dig her. For i uge 42 sætter Too Good To Go, Arla og Arla Fonden fokus på madspild, når de åbner dørene op for deres ’Madspildsskole’.

Læs også: ”Vinbarer” i Aarhus – René Langdahl guider dig

Her lærer man, hvordan man udnytter alle ens madvarer i køleskabet på en lækker måde. Hos arrangørerne har man mærket et ønske fra danskerne, om at blive bedre til at undgå madspild.

“Ni ud af 10 danskere vil gerne blive bedre til at undgå madspild, men de savner inspiration og idéer til, hvordan de skal gribe det an i praksis. Madspildsskolen viste sig sidste år at være en både hyggelig, lærerig og meget populær efterårsaktivitet, som gav familierne nye brugbare erfaringer og konkrete tips og tricks til at undgå madspild. Derfor har vi i år, med hjælp fra føtex, udvidet aktiviteterne, så endnu flere familier får mulighed for at være med,” siger Sanne Vinther, direktør i Arla Fonden.

På Madspildsskolen vil undervisere fra Too Good To Go og Arla Fonden fylde familiernes værktøjskasser med konkrete metoder til at undgå madspild.

“Vi har lavet undersøgelser, der viser, at især børnefamilierne er udfordrede på madspildsfronten. De er motiverede for at gøre en indsats, men er udfordrede i en travl hverdag. Derfor har Madspildsskolen stort fokus på at gøre det både nemt, tidsbesparende og økonomisk fordelagtigt at lave mad af de rester og råvarer, man allerede har på lager. Det handler blandt andet om at løsrive sig fra opskrifterne og være kreativ – og det kræver faktisk ikke meget andet end et basalt kendskab til grundsmage og lidt træning. Og det får de hos os,” fortæller landechef hos Too Good To Go, Heidi Boye.

Råvarerne til madspildsskolen bliver leveret af føtex Skejby. Derudover forærer føtex hver familie en ‘Madspildskasse’, som de får til opgave at anvende i undervisningen – og som de efterfølgende får med hjem.

”Midt i en travl hverdag kan det knibe med opfindsomheden, når grøntsagsskuffen i køleskabet skal tømmes, og resten af pastaen fra i går skal bruges. Det tror jeg, vi alle kender, så i føtex vil vi rigtig gerne hjælpe til, at aarhusianerne lidt nemmere kommer i mål, når de fremover vil undgå madspild hjemme i køkkenet,” siger Charles Høy Zacho, der er varehuschef i føtex Skejby.

Madspildskassen indeholder alle grundsmagene i form af soya, æbleeddike, honning, salt og olivenolie samt en samling af 10 essentielle smagsgivere og krydderier. I køkkenet bliver kassen et værktøj til at justere smagen af maden – især i den sidste fase af madlavningen, hvor måltidet skal løftes fra godt til genialt.

Hvor og hvornår?

Madspildsskolen bliver afholdt i efterårsferien i uge 42 på VIA University College, Hedeager 2, 8200 Aarhus.

Læs mere om Madspildsskolen på madspildsskolen.dk. Her kan du også melde din familie til og dermed få fingre i den eksklusive ”Madspildskasse” fra føtex.

Vidste du, at

Smag Aarhus har skrevet om byens madscene siden 2014? Siden 2019 har Smag Aarhus været en del af design- og kommunikationsbureauet Grobowski. Redaktionen holder til i Vestergade i hjertet i Aarhus.

Grønt og Godt

Se alle