Foto: Vin for begyndere

”Vinbarer” i Aarhus – René Langdahl guider dig

Vi har ladet vineksperten og den ene vært på podcasten ’Vin for begyndere’, stå for denne guide. Så kom med René Langdahl på hans favorit vinsteder i Aarhus.

S’vinbar
Afsindig god stemning. Godt udgangspunkt, men du får ikke bedre vidensniveau andre steder og selvom der serveres både statelig champagne og skør vin med hår på, så bliver fagligheden formidlet med glimt i øjet og vældig entusiasme. Vinene er håndplukkede og ikke dogmatiske i stil og spænder vidt selvom der nok ligger stærke eurocentriske holdninger bag udvælgelsen. Jura-listen er værd at rejse efter, men du må endelig ikke føle dig utilpas, hvis du kun drikker fornem chardonnay fra fine marker i Meursault. Sådan noget finder S’vinbar også til dig. Må man ikke godt kalde S’vinbar en århusiansk institution efterhånden? Og tro aldrig, at stedet dermed står stille. Fingeren er på den dunkende vinpuls. Stamstedspotentialet er forløst!

S’vinbar
Klostergade 62
8000 Aarhus C
Tlf: 72 20 66 20
welcome@svinbar.dk

Pinot Butik og Bar
Jeg trænger til bordeaux… en moden sag, sådan… rigtig cigarlugtende pauillac med slotte på og en fin klassifikation. ”Nå, jeg vil hellere have sart bourgogne… eller én af mine favoritbaroloer”. Pinot Butik og Bar kan det hele, men styrken ligger i de rimelige priser på hele flasker fra kendte europæiske topproducenter, hvor der ovenikøbet er alder på. Hele verden er dækket på glaskortet, der ikke frygter vrede fra druesorternes oprindelige hjemsted, men netop gerne viser riesling fra New Zealand, chardonnay fra Washington og scheurebe fra Franken. Afslappet stemning på trods af fine navne – det handler om vinglæde ved plankebordene og du kan faktisk købe flaskerne med hjem. Jeg har ikke lånt petanquekuglerne endnu, min arm har kun kræfter til champagne fra topproducenter som Roederer, Maillart og Pol Roger.

Pinot Butik & Bar
Frue Kirkeplads 1 A
8000 Aarhus C
Tlf: 22 82 01 15
info@pinotvin.dk

Bardok
Hov! Ikke en vinbar som sådan, men Bardok skulle med her fordi stedet serverer noget af byens mest geniale low key-mad, hvor der er spræl på smagen, mens du kan drikke skindkontaktpræget hvidvin og rødvin med stilke og modhager, der taler både georgisk, armensk, italiensk og spansk. Bardok laver Kaukasus-mad tvistet med Bella Italia, larmer og ved noget om sagerne og tøver ikke med at servere uudtalelige druesorter. Frygt ikke vildgærens mærkeligheder her, men spørg trygt betjeningen og de finder en ”pæn” vin til dig. Krukkelagrede vine, krukkelagrede ansjoser og kæmpedumplings, hvor suppen løber ned ad din hage. Jeg elsker det sted!

Bardok
Åboulevarden 51, st. th.
8000 Aarhus C
tlf: 86686700
restaurant@bardok.dk