RESTAURANT Sydamerikansk gastronomi trender for tiden, og Nordisk Spisehus på Bruunsgade tager konsekvensen og lancerer sydamerikansk Michelin-menu.
Af Mikkel T. Krogh
Sydamerikansk mad er hottere end hot, og venezuelanske gourmetrestauranter og mexicansk fingerfood pryder gadebilledet i København. Nu bringer Nordisk Spisehus på M. P. Bruunsgade trenden til Aarhus med en ny menu udviklet i samarbejde med de brasilianske Michelin-restauranter Maní og Tuju i Sao Paulo og restauranten Gustu i Bolivia.
”Gæsterne kan blandt andet se frem til at opleve kulmule i overraskende kombination med ingefær og lime. Og så glæder jeg mig personligt til at præsentere Nordisk Spisehus’ fortolkning af den autentiske, brasilianske nationalret feijoada, der består blandt andet af stuvede bønner, krydret pølse, frisk appelsin og farofa, som laves af maniok-mel,” siger køkkenchef Kasper Pelle Christensen i en pressemeddelelse.
Læs også: 6 skarpe restauranter på Frederiksbjerg
Plantefrø og parmesan
Den bolivianske Gustu ligger nummer 17 på listen over Latinamerikas 50 bedste restauranter og har danske Kamilla Seidler ved roret. På Nordisk Spisehus har Kamilla Seidlers kreation fået navnet ’Mi Gusta’og byder på plantefrø-sorten amarant, parmesan, sukkersyltede græskar, confiterede tomater, tørrede blade og yoghurt.
”Med de sydamerikanske gourmetretter bringer vi nogle helt nye og vilde smagsnuancer i spil, og de står i spændende kontrast til vores egne, nordiske kreationer. Det har været en utrolig lærerig og spændende proces at sammensætte menuen, og vi er meget glade for resultatet,” siger Kasper Pelle Christensen.
For at smage de sydamerikanske lækkerier skal man lægge 499 kroner for tre retter, 699 kroner for fem retter og 899 kroner for ni retter. Se hele menuen her.