STREETFOOD Ugandisk pandekager, asiatiske madbrød og grillede jomfruhummere bliver nogle af lækkerierne på stort streetfoodmarked ved Kulbroen i april.
Så er de første stande klar til det store streetfoodmarked Kødbyens Mad & Marked, der løber af stablen ved Kulbroen på sydhavnen den 16-17. april. Hos arrangørerne er forventningerne er i top til markedet, der får mere end 30 madboder.
”Vi har en masse små madentreprenører fra Aarhus og København, som kan tilbyde nogle anderledes oplevelser, end man ellers møder. Vi har allerede bekræftet en masse stader, blandt andet Ugood, MJ’s Oriental Buns, Yoburger, Food Squad, La Fattoria og Ole’s Gård,” siger arrangør Jonas Kring fra Kødbyens Mad & Marked.
Læs også: Asiatisk gademad på vej til Aarhus
Burgere med klaret smør
Ugood består af tre ugandiske drenge, som tilbereder afrikansk streetfood af økologiske råvarer fra Uganda og Danmark. MJ’s Oriental Buns dækker over ægteparret Thomas og Boonsiri, der serverer de bløde asiatiske madbrød bao, som de selv damper og fylder med kylling, marineret nakkefilet eller kikærter og krydderurter.
Yoburger dækker over vennerne Patrick, Simon og Lasse, der laver burgere af ost, tomat, salat, kød fra Grambogård og briocheboller smurt med klaret smør. Og Food Squad består af fætrene Mads og Martin, der begge sønner af restauratører, og som på markedet serverer pulled pork-burgers med hjemmelavet coleslaw, chilimayo, syltede agurker og løg.
Læs også: Nyt marked på havnen får 40 madboder
Tæt på publikum
”På markedet forsøger vi at bringe de små spillere tæt på deres publikum, så deres produkter kan komme ud og leve. Vi forventer en dag fuld af sol, glade aarhusianere, madoplevelser i øjenhøjde og gode toner,” siger Jonas Kring.
Blandt de øvrige stande er La Fattoria med porchetta, Oles Gård med pizzaer, Onkel Moustache med minifalafel, Crazy Chips med fish’n’chips, WeDoBurgers med pork belly-sandwich, Del Mar med grillede jomfruhummere, Mikuna med vegansk streetfood, Chido med koreansk/mexikansk gadekøkken og The Green Neighbour med økologisk salat og juice.
Kødbyens Mad & Marked ved Kulbroen åbner lørdag den 16. april kl. 11 og lukker søndag den 17. april kl. 17. Læs mere her.