Stop de unødvendige omkostninger til dagligdagens måltider

Udgifterne på mad varierer meget fra dansker til dansker. Men mange vil alligevel kunne blive enige om, at de mener, de bruger mange penge på denne post. Dog kan omkostningerne til ugens måltider sagtens sænkes, hvis du blot gør en indsats og er opmærksom på nogle få ting. Disse besparelser kan komme dig til gode, især i sommerperioden, hvor de fleste skal en tur ud og rejse, som hurtigt kan komme til at koste.

Her kommer derfor tips til, hvordan du sparer penge på mad uden at gå ned på kvaliteten.

 

Planlæg maden ud fra din kalender

Du er måske en af dem, hvis kalender vrimler med diverse planer, der kan gøre det noget svært at planlægge ens måltider efter. For måske er man hjemme, måske er man ikke – og måske spiser man alene, men det kan samtidigt være, at veninden spontant kommer over for at spise med.

Alt kan ikke forudses, og det skal der også tages forbehold for. Dog behøver en travl kalender ikke gøre det umuligt. I nogle tilfælde vil det sikkert være en mulighed for dig at være i god tid, og her snakke med dem, du har planer med, om hvad I skal gøre med hensyn til mad. Måske kan I allerede der planlægge at spise hjemme hos dig eller tage ud og spise. Det er underordnet, om du skal til TedxAarhus eller en simpel tur i biografen – uanset hvad der står i kalenderen, kan du gøre dit for at planlægge i god tid så ofte som muligt.

 

Få maden leveret

Det kan lyde som en dyr løsning at få ens mad leveret – for det vil da komme til at koste langt mere end selv at gå ned at handle? Men det behøver det på ingen måde at gøre. Har du først lavet en indkøbsliste med størstedelen af de nødvendige varer, du har brug for til ugens løb, kan du bestille det hele på en gang.

Herved slipper du for at skulle ned i supermarkedet mange gange i løbet af ugen. Det sparer dig tid og ikke mindst også penge, da man ofte falder over andre varer, som man føler, der er brug for men som ikke står på listen. Disse spontane køb slipper du for ved at få det leveret til døren uden for mange besøg i supermarkedet.

Der er mange forskellige udbyder af madlevering. Ligesom du ville google ”boligadvokat Århus”, hvis det var sådan en, du havde brug for, kan du lave en lignende søgning på levering af varer eller måltider til Århus, alt efter om du selv vil kokkerere og blot vil slippe for at handle, eller om du ønsker hele pakken og vil have færdige måltider leveret.

 

Der kan være penge i spontanitet

De fleste supermarkeder har efterhånden en fryseboks med varer, der er lige ved at ramme udløbsdatoen – og selvom det oftest bliver anbefalet, at du planlægger måltiderne, kan det nogle gange være fordelagtigt at være en smule spontan og se, hvad der er ekstra nedsat i supermarkedet.

Om du får kyllingefileter eller nakkekoteletter er måske en smule underordnet i forhold til det indkøbte tilbehør. Denne løsning kan derfor hurtigt spare dig nogle penge for hvert måltid, du laver.

 

Store portioner

Uanset om du har smykkeskrinet fyldt med fossil ure, og garderoben fyldt med designertasker, eller i stedet lever af en lav SU og kæmper for at få det til at køre rundt, er det altid rart at spare nogle penge – nogle penge som snildt kan gå til noget andet end bare mad.

En fjerde måde at gøre dette på er ved at lave store portioner. I stedet for hele tiden kun at lave enkelte portioner, der hurtigt bliver omkostningsfulde, kan det i stedet betale sig at lave større portioner, som du kan spise dagen efter eller fryse ned til en anden dag. Ofte skal kød, grøntsager og andet ofte købes i større portioner, som nogle gange når at blive for gamle, før de bliver brugt – og hvis der findes mindre portioner, er kiloprisen ofte højere. Samtidigt tager det ikke særlig meget længere tid at lave en ekstra stor portion, så du samtidigt kan spare tid en anden dag, hvor du slipper for madlavningen og i stedet bare kan opvarme maden.